Home / Evropa / I Maik Machulla za odgađanje Svjetskog rukometnog prvenstva

I Maik Machulla za odgađanje Svjetskog rukometnog prvenstva

Sve je veći broj zagovornika koji su za odgađanje svjetskog rukometnog prvenstva koje je planirano za januar mjesec 2021. godine. Veliki broj rukometnih velikana podržao je takvu ideju a sada je svoj glas podigao i trener Flensburga, Maik Machulla.

Nakon Kiela i Wetzlara i Machulla je protiv održavanja narednog svjetskog rukometnog prvenstva, te je predložio njegovo odlaganje za 2022. godinu.

„Moje mišljenje je da moramo razmišljati o odgađanju svih glavnih međunarodnih događaja na godinu dana“ istakao je Machulla.

Trener Flensburga predložio je i izmjenu kalendara takmičenja kada su u pitanju velika međunarodna takmičenja.

„Naravno je da se radi o novcu i svi smo mi podložni ekonomskim ograničenjima. Ja sam za organizaciju svjetskog i evropskog rukometnog prvenstva kao u nogometu, koje bi se održavalo svake četiri godine“ dodaje Machulla.

Već ranije direktor THW Kiela, Viktor Szilagyi takođe je pozvao na odgodu prvenstva na godinu dana.

„Mi u THW Kielu bi pozdravili odgodu svjetskog rukometnog prvenstva. Globalna situacija trenutno jednostavno ne dopušta organizaciju takvog turnira“ istakao je Szilagyi.

Machulla je trenutni fokus prebacio na Bundesligu, obzirom na trenutnu situaciju vezanu za pandemiju korona virusa.

„Ako uspijemo proći kroz ovu pandemiju možemo se ponovo nadati punim dvoranama, onda bi to bio veliki uspjeh“ zaključio je Makhulla.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zamalo tragedija, na golmana se sasulo staklo

Tokom zagrijavanja pred prijateljski meč između Švedske i Mađarska dogodila se neuobičajna scena, koja je …

Close