Home / Euro 2020 / Hrvatska i Španija osigurale polufinale Evropskog rukometnog prvenstva

Hrvatska i Španija osigurale polufinale Evropskog rukometnog prvenstva

Reprezentacije Hrvatske i Španije današnjim pobjedama osigurale su nastup u polufinalu Evropskog rukometnog prvenstva.

Hrvatski rukometaši upisali su šestu pobjedu slavivši danas protiv selekcije Češke, rezultatom 22:21. Luka Stepančić u posljednjim sekundama susreta donio je pobjedu izabranicima Line Červara.

Lino Červar je iskoristio današnji susret te je šansu dao mlađim snagama, dok je prva ekipa odmarala pred susret sa Španijom.

“Odličan je osjećaj, pogotovo što smo dobili ovakvu priliku jer smo inače ulazili s klupe. Ponosan sam na ove momke, borili smo se od prve do zadnje minute jedan za drugoga. Uspjeli smo odmoriti naše udarne snage osim Stepančića, i eto, on je pogodio za pobjedu. Idemo dalje protiv Španjolaca po pobjedu.“ istakao je nakon susreta Josip Šarac.

“Bilo je teško, ipak si debitant tu. Danas mi je izbornik dao prve minute da se odmori Šego, da se odmore glavni igrači i nadam se da sam se pokazao u najboljem svjetlu. Igrali smo 5-1, 6-0, suigrači su se borili sa mnom do samog kraja i pobjeda na kraju.“ istakao je Matej Ašanin.

U drugom susretu Španci su demolirali Bjelorusiju sa visokih 37:28, a upravo će Hrvatska i Španija odmjeriti snage za prvo mjesto u grupi, ćime će i jedna i druga selekcija pokušati zaobići Norvešku u polufinalu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija treći put u svojoj bogatoj povijesti borit će se za naslov europskog …

Close