Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Herojska borba i „solidan“ poraz od Njemačke

Herojska borba i „solidan“ poraz od Njemačke

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Njemačkoj u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo, rezultatom 25:21 (9:13).

Naša selekcija je tokom prvog poluvremena bila bolja ekipa pa smo i na pauzu otišli sa četiri gola prednosti kod rezultata 9:13. Igrali su Zmajevi odlično u svim segmentima igre, naročito u odbrani. To možda najbolje pokazuje podatak da je Njemačka u prvih 15. minuta susreta uspjela postiči samo dva pogotka.

U nastavku, umor i povreda Ivana Karačića, poremetili su ritam naše igre, te domaćini u 39. minuti stižu do preokreta rezultata.

Do kraja susreta Njemačka je držala ritam te su na kraju slavili sa za nas solidnih 25:21. Imala je naša reprezentacija šansu za smanji na minus dva, ali u posljednjim sekundama susreta ne iskorištavamo napad, što koristi Uwe Gensheimer i postavlja konačan rezultat večerašnjeg susreta.

Najefikasniji u našim redovima bili su Nikola Prce sa osam pogodaka, Mirko Herceg sa pet, te Srđan Predragović sa tri. Benjamin Burić je imao 11 uspješnih intervencija.

Na drugoj strani Hendrik Pekeler je postigao pet golova.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazana utakmica BiH i Austrija

Utakmica drugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo 2022. Godine izmedju Bosne i …

Close