Home / BiH Rukomet / Veterani / Gračanički rukometni veterani pokrenuli projekat „Rukomet u školama“

Gračanički rukometni veterani pokrenuli projekat „Rukomet u školama“

Rukometni veterani iz Gračanice, okupljeni oko Rukometnog kluba veterana „Gračanica 1956“ pokrenuli su projekat „Rukomet u školama“ sa ciljem omasovljavanja i jačanja rukometnog sporta u Gračanici.

Tim povodom jučer je održan i prvi trening u okviru ovog projekta, a koji je održan u sali OŠ “Hasan Kikić”.

„ – Prezadovoljni smo odzivom učenica i učenika a drugi trening je zakazan za danas u 11 sati, za kada je planirana i svečana predaja 10 lopti, koje je RKV ” Gračanica 1956” kupio za potrebe ove sekcije.“ Ističu iz RKV „Gračanica 1956“.

Kompletan projekat je zasnovan na volonterskom radu, svih uključenih u projekat, od nastavnika, pa do članova RKV“Gračanica 1956“, koji će biti uključeni kao saradnici nastavnicima tjelesnog odgoja.

„- Namjera nam je da krajem školske godine a u sklopu proslave 63. godine rukometa, organizujemo općinsko školsko rukometno takmičenje u konkurenciji djevojčica i dječaka, što bi predstavljalo i krunu naših aktivnosti“, navode iz RKV „Gračanica 1956“.

Svi polaznici rukometnih sekcija će imati priliku, da osim trenažnog procesa, steknu i zvanje rukometnog sudije II kategorije.

Iz RKV „Gračanica 1956“ pozivaju sve zainteresovane učenice i učenike da im se pridruže i narednog vikenda za kada su najavljeni i prvi treninzi u Drugoj osnovnoj školi.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početkom aprila 5. međunarodni rukometni turnir veteran “Srce Bosne 2019”

Međunarodni rukometni turnir veteranki i veterana „Srce Bosne 2019“ u organizaciji Muškog rukometnog kluba veterana …

Close