Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Gračanica ubjedljiva u Visokom

Gračanica ubjedljiva u Visokom

Rukometaši Gračanice u okviru dvanaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras su na gostovanju u Visokom slavili novu ubjedljivu pobjedu, nad ekipom RK Bosna, rezultatom 22:31 (10:18).

Već na samom početku susreta gosti iz Gračanice dolaze do četiri gola prednosti 1:5. Nakon minute odmora domaće ekipe, Bosna postiže dva pogotka te smanjuje na 3:5.

U narednih nekoliko minuta igralo se gol za gol, sve do 22. minute susreta nakon ćega Gračanlije serijom od 0:6 dolaze do osam golova prednosti kod rezultata 10:18. Sa tim rezultatom odlazi se na pauzu.

Domaćini bolje ulaze u nastavak susreta te već u 36. minuti smanjuju zaostatak na samo minus četiri 15:19. Trener gostujuće ekipe poziva igrače na minutu odmora nakon ćega Gračanica pravi seriju 0:5 ćime se rješava pitanje pobjednika u večerašnjem susretu. Do kraja bez većih problema Gračanica je slavila novu pobjedu sa konačnih 22:31.

Kod Gračanice raspoloženi su bili Mehmedović Omer sa šest postignutih pogodaka dok su po pet dodali Bosić Boris i Živanovi Dušan.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Karanović Luka sa šest i Čabaravdić Kerim sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Burić Mahir i Omanović Emir.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Skauti krenuli sa pripremama za narednu sezonu

Sinoć je u prostorijama RK Izviđač Central Osiguranje trener Toni Čolina sa svojim stručnim stožerom obavio prozivku …

Close