Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Goran Šarenac i Adnan Jamaković novi igrači MRK Sloga, nekoliko igrača produžilo saradnju

Goran Šarenac i Adnan Jamaković novi igrači MRK Sloga, nekoliko igrača produžilo saradnju

Goran Šarenac novi je rukometaš Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Ovaj iskusni rukometaš koji igra na poziciji lijevog i srednjeg beka biće veliko pojačanje u redovima Sloge.

Šarenac je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za ekipe Dervente, Slogu Doboj, Gradačac, Bosnu Sarajevo, francuski Montelimar i Ashdood iz Izraela, Lokomotivu, Maglaj.

Klub je prije nekoliko dana saopštio da je ekipu napustilo nekoliko igrača ali da je nekoliko igrača i produžilo saradnju za narednu sezonu.

Slogu su napustili Božidar Leković, Kaimov Rashitu, Božidar Simić, Berzad Demirović i Marijan Šaravanja, dok su ugovore za novu sezonu potpisali Anes Halebić, Alen Čaber, Goran Biljaka, Radovan Uljarević, Pokvić Mesud i Amer Dedić.

Od prinova, pored Šarenca tu je i Adnan Jamaković koji u redove sloge stiže iz RK Bosn aVisoko.

Jamaković je kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine i najbolji strijelac visočkog tima u protekloj sezoni. Rođen je 2002. Godine a igra na poziciji lijevog krila.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Skauti krenuli sa pripremama za narednu sezonu

Sinoć je u prostorijama RK Izviđač Central Osiguranje trener Toni Čolina sa svojim stručnim stožerom obavio prozivku …

Close