Najnovije
Home / Evropa / Flensburg bez Franza Sempera narednih nekoliko mjeseci

Flensburg bez Franza Sempera narednih nekoliko mjeseci

Franz Semper, rukometaš Flensburga pretrpio je puknuće križnih ligamenata i oštećenje meniskusa u lijevom koljenu u pobjedi svoje ekipe nad Pick Szegedom u okviru EHF rukometne Lige prvaka.

U posljednjim minutama susreta Semper se sudario sa igračem Mađarskog tima, te mu je nakon izlaska sa terena ukazana medicinska pomoć.

Tokom petka, Sempera je detaljno pregledao medicinski tim Flensburga.

“MRI dijagnoza konačno je donijela gorku prognozu. Njemački nacionalni igrač bit će vani nekoliko mjeseci zbog povrede prednjih križnih ligamenata i oštećenja vanjskog meniskusa u lijevom koljenu. Operacija će biti izvedena u kratkom roku”, saopšteno je iz tabora Flensburga.

Nakon sedam godina u SC DHFK u Leipzigu, Franz Semper se na ljeto preselio u Flensburg, gdje je postigao gdje postigao 43 pogotka.

Za trenera Flensburga Maika Machullu ovo je šokantna vijest:

“Ovo je apsolutna katastrofa. Franz se tokom posljednjih nekoliko sedmica sve više navikavao na naš sistem i savršeno se uklopio u momčad. Kao igrač postaje vrlo popularan među čitavim timom na terenu i van njega. Želimo mu sve najbolje u ovom teškom vremenu rehabilitacije i pružit ćemo mu podršku svim mogućim sredstvima koje imamo na raspolaganju.“ Istakao je Machulla.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Borac na Gorenje, Gračanica u Sankt Petersburg

Danas je u sjedištu Evropske rukometne federacije izvršeno žrijebanje parova osmine finala Evropa kupa za …

Close