Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Damir Kadrić vodio Gračanicu do ubjedljive pobjede nad Maglajom

Damir Kadrić vodio Gračanicu do ubjedljive pobjede nad Maglajom

Rukometaši Gračanice u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostili su ekipu Maglaja. U ovom susretu gosti iz Maglaja nastupili su bez nekoliko standardnih igrača, koji su zbog povreda susret ispratili sa tribina.

Ermin Bajrić, trener Maglaja nije mogao računati na Huskića, Hajdića, Mujkanovića i Stojisavljevića.

Na kraju Gračanica je slavila ubjedljivu pobjedu, rezultatom 40:18 (17:9). Već od samog početka susreta mogao se naslutiti ishod.

Nakon 1:1 u prvim minutama susreta Gračanlije su polako nametale svoj ritam, pa je i prednost rasla iz minuta u minut. Do kraja prvog dijela domaćini su uspjeli napraviti velikih plus osam, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 17:9.

I u nastavku Gračanica bez večih problema nastavlja u dobrom ritmu. U 40. minuti domaćini su bili na plus četrnaest kod rezultata 25:11, nakon ćega su na teren istrčali igrači sa nešto manjom minutažom.

Do kraja susreta prednost Gračanice nastavila je rasti za na kraju konačnih 40:18.

Gračanicu su do pobjede vodili Damir Kadrić sa deset i Dušan Živanov sa šest postignutih pogodaka. Interesantno je da su se u listu strijelaca kod Gračanice upisali svi igrači osim golmana Bosića i Hušića.

Na drugoj strani u redovima Maglaja najefikasniji su bili Edo Mehinagić i Tarik Saljaković sa po šest postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Skauti lagano sa Lokomotivom

Rukometaši Izviđač Central Osiguranja iako bez Alilovića, Kosa, Jozinovića, Mišetića i Bebeka te s tri vratara u …

Close