Home / Intervju / Damir Doborac: Problem je u svima nama, uvijek su nam drugi krivi!

Damir Doborac: Problem je u svima nama, uvijek su nam drugi krivi!

Porazom u Estoniji 29:25, rukometna reprezentacija BiH malo je sebi zakomplikovala situaciju u kvalifikacijama za SP. Međutim, i dalje smo u igri za baraž, a za to su nam potrebne dvije pobjede protiv selekcije Švicarske.

Ipak, čini se da taj poraz nije krivica igrača. On je samo ogledalo trenutnog stanja u bh. rukometu. Sličnog stava je i nekadašnji reprezentativac BiH, Damir Doborac.

“Nije rukometna reprezentacija problem. Problem je u svima nama zajedno, jer smo mi kao ljudi jednostavno nezadovoljni i to nam ne da da idemo naprijed. Uvijek su nam drugi krivi, umjesto da sami sebe pogledamo u ogledalo i priznamo krivicu”, prokomentarisao je Doborac za Kameleon.

Kaže da se u Rukometnom savezu ne radi dovoljno kako bi BiH imala dosta mladih igrača koji bi trebali za nekoliko godina biti glavni oslonac seniorske selekcije.

“Mislim da treba povesti mnogo računa o mlađim selekcijama. Nažalost, kod nas igrač kao senior dolazi u reprezentaciju. Kada je naša omladinska selekcija završila na nekom takmičenju? Samo kada smo bili domaćini. E, na tom prvenstvu smo vidjeli da ima potencijala. Dakle, smatram da treba posebnu pažnju posvetiti omladinskim pogonima i onda te mlađe igrače priključivati iskusnijima kako bi im oni pomagali da napreduju”, kazao nam je Doborac.

Podsjetimo, Damir Doborac je za reprezentaciju BiH zabilježio čak 98 nastupa, a u svojoj je karijeri nastupao za značajne evropske klubove poput švicarskog Kadettena, Magdeburga, Cimosa, ali i za naše klubove sarajevsku Bosnu i Gradačac, dok danas nosi dres i trener je u RK Gračanica koja ima pretenziju povratka u Premijer ligu BiH.

Izvor: Kameleon.ba

Preporučujemo da pročitate..

Bojan Ljubišić: Kriza poslije korone će biti šansa za mlade igrače

Bojan Ljubišić, golman banjalučkog Borca početkom aprila proslavio je svoj 39. rođendan što ga čini …

Close