Home / BiH Rukomet / Veterani / Branko Janković održao predavanje u Gračanici

Branko Janković održao predavanje u Gračanici

Profesor Branko Janković istaknuti sportski radnik i osnivač rukometnog kluba Gračanica jučer je u Gračanici održao predavanje.

Organizator ovog događaja je Rukometni klub veterana Grčanica 1956, koji je u svom kratkom periodu uspio organizovati nekoliko sportskih događaja, a između ostalog i nekoliko ovakvih druženja.

Međutim kako ističu, dolazak profesora Jankovića, oca gračaničkog rukometa, koji je u svojoj 83. godini smogao snage, i došao u Gračanicu, jedna je od najznačajnijih aktivnosti ovog kluba.

„Dugo ćemo ga pamtiti i nešto je što smo svi dugo sanjali i pripremali. Hvala profesoru Branku Jankoviću, koji je u svojoj 83. godini, smogao snage da nas posjeti i počasti predavanjem koje će nam pomoći da budemo bolji.

Hvala našem profesoru dr. Milanu Blagojeviću, na trudu i pomoći u organizaciji dolaska profesora Branka Jankovića i vrijednoj donaciji gračaničkoj biblioteci. Hvala RK Gračanica na aktivnom učešću i pomoći u organizaciji. Hvala Načelniku općine, g. Nusretu Heliću na dolasku i podršci u organizaciji.

Hvala svim medijima koji su podržali današnji događaj a posebnu zahvalnost dugujemo Radio Gračanici, Fahrudinu Kurtoviću i Svijet Rukometa. Hvala Gimnaziji dr. Mustafa Kamarić, Mješovitoj srednjoj školi, kao i gračaničkim osnovnim školama. Mi smo sretni i ponosni a nadamo i svi vi zajedno sa nama. Gračanica je grad rukometa i zaslužuje da ima jak i uspješan klub i veterane kao podršku.“ stoji u saopštenju RKV Gračanica.

Fotografije sa današnjeg predavanja možete pogledati ispod:

63. GODINA ISTORIJE. RKV" GRAČANICA 1956", je u svom kratkom periodu djelovanja, uspio organizovati nekoliko sportskih…

Gepostet von RKV "Gračanica 1956" Gračanica am Donnerstag, 25. Oktober 2018

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Početkom aprila 5. međunarodni rukometni turnir veteran “Srce Bosne 2019”

Međunarodni rukometni turnir veteranki i veterana „Srce Bosne 2019“ u organizaciji Muškog rukometnog kluba veterana …

Close