Home / Evropa / Aalborg želi pokoriti Evropu, stiže još nekoliko spektakulranih pojačanja

Aalborg želi pokoriti Evropu, stiže još nekoliko spektakulranih pojačanja

Prije nekoliko dana rukometnom Evropom odjeknula je vijest o transferu trenutno jednog od najboljih svjetskih rukometaša Mikela Hanssena koji će se u ljeto 2022. godine priključiti danskom prvaku, ekipi Aalborga.

Čelnici Aalborga nisu stali na tome pa su nastavili sa dovođenjem još nekoliko zvučnih pojačanja, koja će Aalborg u narednim godinama svrstati među sami vrh klupskog rukometa u Evropi.

Za klub trenutno nastupaju tri reprezentativca Danske (Henrik Møllgard, Magnus Saugstrup i Mads Christensen) te isto toliko reprezentativaca Švedske (Felix Claar, Mikael Aggefors i Lukas Sandell).

Narednog ljeta u Aalborg stižu i islanđanin Aron Palmarsson, a uz njega i kapiten norveške reprezentacije Kristian Bjornsen, pivot Rhein-Neckar Löwena Jesper Nielsen, Jacob Holm i desno krilo Kielcea Sigvaldi Gudjonsson.

Osim Hansena, na ljeto 2022. godine pridružit će im se još četiri vanserijska igrača. Uz Jespera Nielsena, Aalborg dovodi još dva sjajna švedska pivota, Andreasa Nilssona i Maxa Darja. Iz Flensburga dolazi danski reprezentativac Mads Mensah Larsen, dok će veliko pojačanje na golu biti jedan od najboljih golmana svijeta, Niklas Landin.

Nama ne preostaje ništa drugo nego da sa velikim nestrpljenjem iščekujemo novu super momčad, koja će, sigurni smo, promijeniti rukometnu mapu Evrope.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Marko Panić i Vladimir Vranješ osvojili titulu prvaka Bjelorusije

Rukometaši Meshkova iz Bresta današnjom pobjedom nad ekipom SKA Minsk stigli su do svoje trinaeste …

Close