uto. mar 31st, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

ŽRK “Borac” na putu oporavka

2 min read

“Mi se još sebi čudimo, kako je klub uopšte preživio”, ne kriju u Ženkom rukometnom klubu “Borac”, da su prošle godine u ovo vrijeme bili na ivici gašenja.

Ipak, svoju priču nastavljaju u vedrijem duhu sa željom da se prošli dani nikada ne ponove. Na treningu rukometašica Borca naša ekipa je zatekla, mlad sastav željan dokazivanja, koji sa klupe predvodi Nikola Bijelić.

“Narednu polusezonu odigraćemo u podmlađenom sastavu, sa mlađim igračima, da pokušaju one da uđu u ozbiljniji ritam za koji se spremamo naredne sezone. U narednoj sezoni, očekujemo ozbiljniji rezultat, pa čak i plasman u Premijer ligu”, kaže Nikola Bijelić, trener ŽRK “Borac”.

Nakon prvog dijela sezone, rukometašice Borca su na sedmom mjestu prvoligaškog karavana Srpske. Za nastavak prvenstva se spremaju punom parom.

“Treniramo punom snagom. Nadamo se da ćemo imati bolje rezultate u nastavku sezone. Ako ne budemo sada među prve tri ekipe, onda ćemo sigurno to uspjeti naredne sezone”, navodi Ružica Šikić, ŽRK “Borac”.

Bolji dani u klub stigli su dolaskom novog rukovodstva. Zatekli su ih stari problemi, mahom oni finansijske prirode. Još uvijek svode račune, a nadaju se da če u što skorijem periodu biti “na čisto” kome i koliko se duguje. Posla su se kažu, latili volonterski, svjesni da ništa ne dolazi preko noći.

“Možemo da računamo da ćemo ovu sezonu uspjeti da završimo i da ćemo formirati solidnu ekipu za narednu sezonu. Cilj nam je da se vratimo u Premijer ligu. Želimo da stvorimo zdravu situaciju u klubu, bez naglog uspjeha i bez dovođenja skupih igračica sa strane”, kaže Darko Savić, član UO ŽRK “Borac”.

Ne kriju da im prija podrška koju su dobili od biviših rukometašica Borca, onih koje su od kluba “ napravile “ jedan od najtrofejnijih u Banjaluci. Na nama je da tu nisku trofeja, jednog dana nastavimo i da ponovo postanemo jedan od prepoznatljivih simbola grada, rekoše nam za kraj.

Izvor: Atvbl.com

Close