Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Zoran Dokić: Zadovoljan sam sa pripremama i spremni čekamo Maglaj

Zoran Dokić: Zadovoljan sam sa pripremama i spremni čekamo Maglaj

Derventski rukometaši okonočali su zimske pripreme, te ih očekuje drugi dio sezone u Premijer ligi BiH. Dervenćani su komplet pripreme odradili u svom gradu, te uz to odigrali nekoliko prijateljskih utakmica, sa izuzetno kvalitetnim protivnicima.

Ipak, strateg Dervente Zoran Dokić u razgovoru za Radio Dervente kaže da je jednim dijelom zadovoljan odrađenim priprema, ali ističe da to uvijek može bolje.

„Ne mogu biti nezadovoljan, većina igrača je izuzetno dobro odradila pripreme. Treba reći da je ovo dio kada vladaju virusi i gripa, te su sa tim probleme i imali neki igrači. Blaže istegnuće mišića imao je Lukić, koji je petnaestak dana bio van treninga, ali se vratio spreman“, kaže Dokić.

Tokom zime u grad na Ukrini stigla su i dva nova imena, Bojan Grujičić i Nedžad Alić.

„Uklopili su se dobro i izutetno kvalitetno rade na svim treninzima. Možda u prvu ruku nisam ni  očekivao ovoliko, ali su pokazali da su pravi sportisti i vjerujem da će dati svoj veliki doprinos u našoj igri“, dodaje Dokić.

Veliki prostor u priprema Dokić je dao mladim igračima, koji treba da se dokažu, te da u narednim godima nose Derventu.

„Tu su Milinković, te Radovan i Dražen Škrga, momci koji su igrali i Drugu ligu, što se i vidi na treninzima. Ipak, iskustvo je to koje im stvara problem. Specifičan je rad sa mladim momcima i uporno čujem priče da treba ih forsirati, ali jednostavno to ne ide preko noći. Evo mi smo na neki način dočekali Milinkovića koji  daje određen doprinos i sa golovima, a tu je i Škrga golman. Svakako, uz dobar rad, kroz koju godinu dobićemo i Dragičevića, koji je sada konstantno uz prvi tim, a tu je i Vidaković“, govori Dokić.

Tokom priprema odigrano je pet utakmica dvije sa Konjuhom iz Živinica, te sa dobojskom Slogom, Gračanicom i Slobodom iz Tuzle. Sa ekipom iz Živinica odigrana su dva izuzetno kvalitena susreta, koja su oba završila bez pobjednika. Derventa je poražena od Sloga, dok je savladala Slobodu i remizirala u Gračanici.

„U tim kontrolnim utakmicama, pojedine trener ne zanima rezultat.  Gleda se kako igrači surađuju na terenu, kako se kreću, a rezultat je najmanje važan. Rezultat je dobar zbog samopouzdanja, ali ja smatram da ako momci vjeruju u sebe, da rezultati nisu bitni i da će doći u pravo vrijeme“, ističe strateg Dervenćana.

Na otvaranju drugog dijela  Premijer lige BiH, Derventa će u 14. Kolu dočekati ekipu Maglaja.

„Naša forma je u uzlaznoj putanji i bićemo spremni za prvu utakmicu protiv Maglaja. Veliki sam optimista i smatram da ćemo Maglaj pobjediti jednom sigurnom igrom i rezutlatom, koji ne bi trebali dovoditi u pitanje“, zaključio je Dokić u razgovoru za Radio Derventa.

Susret koji se igra u subotu 24. februara u Sportsko-kulturnom centru u Derventi od 19 časova imaće i humanitarni karakter, a sav prihod od prodatih ulaznica ide za liječenje Anastasije Kokoruš iz Dervente.

Piše: Slobodan Živanić

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Borac m:tel deklasirao Leotar

Rukometaši Borca m:tel sa ubjedljivih 34:19 savladali goste iz Trebinja. Crveno-plavi bili su “loši domaćini” …

Close