Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Žikica Milosavljević: Napraviću rezove u ekipi

Žikica Milosavljević: Napraviću rezove u ekipi

Rukometaši Konjuha nisu na baš najbolji način završili jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH. Stolari su kod kuće samo remizirali sa Slavijom 31:31, a na kraju Živinačini, čini se mogu biti i zadovoljni jer su gubili u većem dijelu susreta.

Trener Konjuha Žikica Milosavljević za Kameleon je ovaj rezultat opisao neočekivanim.

“To se obično tako dešava kada odnos igrača prema protivniku bude onakav kakav smo vidjeli na početku ove utakmice. Radi se o razmišljanju da ćemo lako pobijediti protivnika, iako sam ja skrenuo pažnju da je Slavija u posljednje dvije utakmice igrala jako dobro i da je u Živinice došla kao totalno rasterećen protivnik koji nema šta da izgubi. Indolentnost mojih igrača i loš pristup u samom početku, promašene kontre i ziceri su nas doveli u lošu situaciju gdje smo tokom cijelog meča morali da se vraćamo, ali nismo uspijevali. Naravno, onda kada ti hoćeš lopta neće u gol, tako da je za nas remi na kraju i dobar rezultat”, rekao je Milosavljević koji će, priznaje napraviti neke promjene tokom pauze.

“Sigurno ću napraviti jedan rez u smislu tima i da sigurno ovaj tim kakav je završio jesenji dio sezone neće nastaviti takmičenje u drugom dijelu Premijer lige BiH”, kratko je prokomentarisao Milosavljević.

Rukometaši Konjuha sa pripremama za drugi dio polusezone počinju 17. januara 2018. godine, dok se sezona nastavlja 22. februara.

Izvor: Kameleon.ba

Preporučujemo da pročitate..

Lokomotiva se vratila na pobjednički kolosjek, u Brčkom pao Maglaj

Rukometaši brčanske Lokomotive večeras su u okviru šestog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close