Home / Evropa / Zavidovići na nogama – Večeras rukometni spektakl!

Zavidovići na nogama – Večeras rukometni spektakl!

U jeku brojnih problema na rukometnoj sceni u Bosni i Hercegovini, jedna od pozitivnih priča dolazi iz Zavidovića, a najveće zasluge za to pripadaju rukometašicama Krivaje.

Prije četiri godine zbog velikih troškova organizacije ŽRK Krivaja je odlučio obje utakmice u evropskom takmičenju odigrati vani, no ovaj put Zavidovići nisu dozvolili da se ista situacija ponovi.

Večeras će u Sportskoj gradskoj dvorani koja je sedmicama pripremamana za meč Challenge Cupa snage odmjeriti rukometašice Krivaje iz Zavidovića i rukometašice Bora iz istoimenog grada u Srbiji.

Uprava kluba, mlađe selekcije, navijači, građani, lokalni privrednici, mediji i mnogi drugi ljubitelji rukometa su doprinijeli stvaranju uslova za jedan ovakav historijski meč i još jednom pokazali da Zavidovići dišu za rukomet.

Od rekonstrukcije svlačionica do novih rasvjetnih tijela Zavidovićani su ispoštovali uslove EHF-a, krovne kuće evropskog rukometa, te stvorili ambijent potreban za odigravanje ovakve utakmice.

Za one koji nisu u prilici da dođu na utakmicu bit će osiguran live stream iste, no poruka kluba za sve one koji imaju mogućnosti je jasna: Sportska gradska dvorana Zavidovići, 19 sati. Svi na rukomet!

Preporučujemo da pročitate..

Početak Bundeslige pomjeren za oktobar

Njemačka Bundeslige odredila je datum početka naredne sezone. Iako je planirano da prvenstvo krene u …

Close