Home / Evropa / Xavi Sabate: Četveromjesečna pauza je veliki rizik za profesionalnog rukometaša

Xavi Sabate: Četveromjesečna pauza je veliki rizik za profesionalnog rukometaša

Poljska rukometna federacija među prvima je donijela odluku o okončanju prvenstva nakon prekida usljed pandemije korona virusa. Proglašen je i prvak a to je ekipa Viva Kielce, a ovom odlukom nisu bili zadovoljni svi, pogotovo u novom klubu našeg Mirsada Terzića, Wisla Plock.

Wisla je u trenutku prekida zauzimala drugu poziciju sa tri boda manje od vodećeg Kielca.

Španski rukometni stručnjak i trener Wisle Plock mišljenja je da ovakva odluka nije fer, ali je izrazio i zabrinutost za zdravlje rukometaša, koji su nekoliko mjeseci van trenažnog procesa.

“Vijest nije dobro primljena u klubu. Smatramo da to nije fer odluka. Jasno je da je u ovim vremenima teško donijeti bilo kakvu odluku. Želimo pobijediti ili izgubiti na terenu kad god je to moguće. Mislim da smo jedina liga koja trenira doigravanje u kojem regularna liga nije gotova i jedna ekipa je proglašena prvakom.

Nismo prestali sa treninzima uprkos suspenziji Lige šampiona. Nismo znali šta se može dogoditi i nastavili smo pojedinačno trenirati prema propisima poljske vlade kako bismo se pripremili za dvoboj protiv Veszprema . Jasno je da profesionalni igrač ne može trenirati kao amater, četiri mjeseca neaktivnosti u pogledu profesionalnog igrača rukometa je puno. “Smatramo da je opasnost od ozljeda vrlo velika. S obzirom na to da nismo prekinuli treninge i da su sportski objekti već otvoreni, nastavili smo s treninzima kako bismo spriječili moguće ozljede”, zaključio je 43-godišnji Španac.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

PSG se vratio treninzima, Hansen i društvo sa maskama

Aktuelni prvak Francuske, PSG, počeo je sa treninzima uz poštivanje strogih mjera zbog pandemije korona …

Close