Home / Evropa / Xavi Pascual: Očekuje nas veoma teška i neizvjesna sezona

Xavi Pascual: Očekuje nas veoma teška i neizvjesna sezona

Trener Barcelone, Xavi Pascual, skeptičan je kada je u pitanju start nove sezone, navodeći da nije jasno, da li sezone mogu krenuti u zadatim datumima obzirom na pandemiju korona virusa.

U interviju Španskom olimpijskom komitetu, Pascual je napomenuo da će zdrastvena situacija definisati ritam naredne sezone.

„Koliko god planiramo u ovom trenutku, niko ne može potvrditi da se to neće promijeniti sutra. Nije mi jasno da možemo početi od određenog datuma. Takođe nije mi jasno da li će se moći igrati Final Four u decembru. Moramo biti na oprezu, imati ljude spremne, pokušati ponovo igrati rukometi i vidjeti kako će se odvijati u novim uslovima“ istakao je Pascual.

Pascual se osvrnui i na užareni tempo u narednoj sezoni

„U narednoj sezoni nas očekuje udaran tempo sa veoma malo odmora za igrače. Pored klupskih obaveza igrači će imati i takmičenja u nacionalnom dresu. Jako sam zabrinut ali morat ćemo inovirati dosta stvari počev od treninga, jer će opterečenje biti preveliko“ zaključio je Pascual.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close