Home / Evropa / Wael Jallouz završava rukometnu karijeru

Wael Jallouz završava rukometnu karijeru

Wael Jallouz rukometni reprezentativac Tunisa i jedan od največih talenata svjetskog rukometa na poziciji lijevog beka objavio je da završava svoju igračku karijeru.

Iako relativno mlad, ovaj 29-godišnjak zbog niza povreda odlučio se povuči iz rukometa. Jallouz je prvi afrički igrač koji je nosio dres Kiela i to od 2013. do 2014. godine, nakon čega prelazi u Barcelonu, sa kojom je 2015. godine osvojio EHF Ligu prvaka. Tri godine poslije, 2018. godine odlazi na posudbu u Berlin a potom u Chartres.

Prije godinu dana Jallouz je obolio od teške infekcije očiju (peritonitis), što ga je skoro koštalo života.

„To se dogodilo u aprilu 2019. godine, samo sedmicu dana nakon što sam debitovao za novi tim. Bilo je vrlo ozbiljno , uzimao sam neke lijekove zbog svoje virusne infekcije i nisam shvatio kakva mi je šteta nanešena. Primljen sam na hitnu poslije čega sam četiri mjeseca proveo u bolnici u Parizu. Izgubio sam dvadeset kilograma i svu snagu“ istakao je Jallouz.

Ove sezone nastavio je sa treninzima ali nije uspio povratiti fizičku snagu, a nova povreda prsta, značila je i njegovo konačno zbogom rukometu.

„Nakon tri godine povreda, glava me više boli od toga i to ne mogu više podnijeti. Volio bih nastaviti igrati ali moje tijelo to ne dopušta“ zaključio je Jallouz.

Jallou ne očekuje da će se više vračati rukometu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

PSG se vratio treninzima, Hansen i društvo sa maskama

Aktuelni prvak Francuske, PSG, počeo je sa treninzima uz poštivanje strogih mjera zbog pandemije korona …

Close