Home / Hrvatska 2018 / Vuja hvali Crnu Goru: Ne bi me iznenadilo da pobijedi Njemačku

Vuja hvali Crnu Goru: Ne bi me iznenadilo da pobijedi Njemačku

Prvi veliki sportski događaj u 2018. godini biće Evropsko prvenstvo za rukometaše, koje se od 12. januara održava u Hrvatskoj.

Crnogorska selekcija se vraća na najveću scenu, nakon sjajnih kvalifikacija u kojima je eliminisala Rusiju.

Tim Dragana Đukića pripreme počinje kasnije od svih, tek 2. januara, imaće malo vremena da se spremi za ono što ga čeka u grupnoj fazi, u Zagrebu.

Rivali Crne Gore su Njemačka, Makedonija i Slovenija, koju vodi legendarni Cetinjanin Veselin Vujović.

Slovenci su se okupili prije dva dana, sa velikim ambicijama, nakon osvajanja bronzane medalje na šampionatu svijeta u Francuskoj.

Vujović je za slovenačke medije rekao da očekuje da njegov tim bude na većem nivou neko na tom prvenstvu, ali naglasio da ga čeka težak posao u već u prvoj fazi.

Kao potencijalno iznenađenje potencira Crnu Goru.

“To je tim sa možda i najtalentovanijom bekovskom linijom u Evropi, sa sjajnim mladim igračima. Ne bi me iznenadilo da u prvom meču Crnu Gora pobijedi Njemačku”, rekao je Vujović.

On je naglasio da je grupa C – najujednačenija na šampionatu.

“Nije možda najjača, ali svako svakoga može da pobijedi. Njemačka je evropski prvak, Makedonija ima Lazarova i igrače u velikim klubovima… Ali, sve će se vidjeti na terenu, a rezultat zavisi od mnogih faktora – dnevne forme, sudijskih odluka, povreda… Mi se spremamo da damo najbolje što imamo”, poručio je Vuja.

Crna Gora 13. januara igra sa Njemačkom, dva dana kasnije sa Makedonijom, a grupu zatvara utakmicom sa Slovenijom, 17. januara.

Tri selekcije idu u narednu fazu.

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close