Home / BiH Rukomet / Veterani / VRK Sloboda sa turnira u Subotici nosi lijepe uspomene i dva priznanja

VRK Sloboda sa turnira u Subotici nosi lijepe uspomene i dva priznanja

Veteranski rukometni klub Sloboda iz Tuzle proteklog vikenda učestvovao je na Međunarodnom rukometnom turniru u Subotici (Srbija).

Poslije ubjedljivih pobjeda u grupnoj fazi takmičenja, tuzlanski veterani su nesretno poraženi u polufinalnom dvoboju sa prijateljima iz Gradiške (Hrvatska), te u utakmici za treće mjesto od Sombora (Srbija).

Međutim igrači VRK Sloboda, Bakir Buljugija i Eldar Kadić, ponijeli su priznanja u Tuzlu. Buljugija je najbolji strijelac turnira, a Kadić najbolje desno krilo. Inače, podsjećanja radi, VRK Sloboda je prošle godine osvojila turnir u Subotici.

Iz Subotice članovi VRK Sloboda nose najljepše uspomene, jer je turnir protekao u perfektnoj organizaciji, fer i korektnoj borbi. Subotičani su još jednom potvrdili svoje gostoprimstvo, a u VRK Sloboda planiraju da se svojim domaćinima revanširaju istom mjerom na tradicionalnom turniru „Rukomet na zrnu soli“ koji će se u junu 2019. godine održati u Tuzli.

Izvor: SCSport.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Gračanički rukometni veterani pokrenuli projekat „Rukomet u školama“

Rukometni veterani iz Gračanice, okupljeni oko Rukometnog kluba veterana „Gračanica 1956“ pokrenuli su projekat „Rukomet …

Close