Najnovije
Home / Region / Hrvatska / Vori preuzeo PPD: Kod Červara nisam bio figura
02.06.2020., Zagreb - Rukometni klub PPD Zagreb predstavio je Igora Vorija za novog trenera. Igor Vori. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vori preuzeo PPD: Kod Červara nisam bio figura

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori (39) u utorak je predstavljen kao novi trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a to će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

– Jako sam uzbuđen i to pozitivno što dolazim u svoj klub koji mi je dao puno toga. Vjerujem da ću ono što sam naučio tijekom godina igranja u inozemstvu moći prenijeti na igrače. Zahvalan sam upravi kluba kojoj su se svidjele moje vizije i planovi za razvoj kako kluba tako i hrvatskog rukometa. Moji suradnici i ja ćemo dati sve od sebe da mladim igračima bude zagarantiran napredak kada dođu u klub, izjavio je Vori koji je bio suočen s pitanjima o tome hoće li mu nedostatak iskustva biti hendikep u obavljanju posla glavnog trenera rukometnog velikana poput Zagreba.

– Dvije godine sam u reprezentaciji pomoćnik našem najboljem treneru Lini Červaru. Nisam tamo bio figura nego sam radio, naglasio je Vori koji je dodao i kako više neće obnašati dužnost direktora hrvatske rukometne reprezentacije: – Nemoguće je da radim dva posla istovremeno. Barem ne u ovoj početnoj fazi moje trenerske karijere.

Vori je naglasio kako će ključ uspjeha biti uspostavljanje zajedničkoj jezika s igračima.

– Prvo moram razgovarati sa svojim igračima i uvjeriti ih da mi vjeruju. Bez sinergije na relaciji igrači-trener-uprava nema ništa, izjavio je Vori koji je predstavio i svoje suradnike.

Tako će mu prvi pomoćnik biti njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije Denis Špoljarić, trener vratara bit će sin menadžera kluba Božidara Jovića Arijan Jović, a kondicijski trener Šime Tomašević.

Menadžer kluba Božidar Jović najavio je okupljanje momčadi za 8. lipnja, dok će se konačni sastav s kojim će Vori raditi u narednoj sezoni znati oko 20. lipnja kada će se znati s kolikom će financijskim sredstvima klub raspolagati.

Direktor kluba Vedran Šupuković izjavio je kako klub ima A, B i C varijantu što se financija tiče, ali kako će i s najslabijom C varijantom biti konkurentan i igrati u Ligi prvaka.

Šupuković se zahvalio i dosadašnjem treneru Veselinu Vujoviću, koji je napustio klub prije tjedan dana iz osobnih razloga, na njegovom radu.

– Zahvalni smo treneru Vujoviću koji je preuzeo klub u delikatnom trenutku te je unio svu svoju energiju i karizmu u vođenje momčadi.

Potom je direktor kluba obrazložio i zašto je za trenera izabran Vori.

– Sretni smo što je momčad preuzela istinska legenda i dijete kluba. Prije nekoliko mjeseci dao nam je do znanja kako bi se želio baviti trenerskim poslom i mi smo ga angažirali čim se pojavila prilika za to. Zadnjih smo nekoliko godina već angažirali veliki broj klupskih legendi u rad kluba, poput braće Valčić, Špoljarića, Bičanića i Šole, a već smo ponudili i aktualnom kapetanu prve momčadi Zlatku Horvatu mjesto u radu u omladinskom pogonu čim završi igračku karijeru, kazao je Šupuković i dodao: – Nadamo se kako je Vori dugoročno trenersko rješenje, za najmanje tri do četiri godine, a ne kako ćemo za nekoliko mjeseci ponovno biti u potrazi za novim trenerom iako će imati imperativ ostvarivanja rezultata u Ligi prvaka.

Izvor: HINA

Preporučujemo da pročitate..

Zlatko Horvat napušta Zagreb

Kapiten rukometnog kluba PPD Zagreb, nakon dvadeset godina provedenih u Zagrebu, napustit će klub, te …

Close