Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Vogošća u prvom kolu PL BiH dočekuje Zrinjski iz Mostara

Vogošća u prvom kolu PL BiH dočekuje Zrinjski iz Mostara

U okviru prvog kola Premijer lige BiH RK “Vogošća Poljine Hills“ prvu prvenstvenu utakmicu odigrat će na svom parketu u SD Amel Bečković u Vogošći.

Protivnik Vogošćana bit će ekipa HMRK Zrinjski iz Mostara. Utakmica je zakazana za srijedu, 10.10.2018. sa početkom u 19,00 sati. Predsjednik UO RK“Vogošća PH“ Fetah Kadrić dao je izjavu za medije, gdje se osvrnuo na situaciju u BH rukometu.

„U klubu sve je spremno za početak prvenstva. Imamo visoke ambicije za sami vrh. Nažalost moram istaći kako nismo zadovoljni odlukama i načinom donošenja propozicija za novu sezonu, jer tim su učinili završnicu takmičenja potpuno nezanimljivom. Nikad nije bilo da Play off igra prvih sedam ekipa. Mislim da je krajnje vrijeme da Savez podrži klubove koji igraju Evropu, a sankcionišu one koji neće da predstavljaju našu državu na evropskim takmičenjima. Oslobađanjem Izviđača od igranja domaćeg prvenstva napravljena je velika šteta BH rukometu. Prije nešto više od godinu dana Izvršni odbor na sjednici u Banja Luci, a da podsjetim članove odbora gdje sam i sam bio prisutan donesena je odluka da će svi klubovi koji ostvare pravo da igraju Evropu a ne ispoštuju, biti sankcionisani. To se nažalost nije ispoštovalo, iako je većina članova Upravnog odbora koji su donijeli odluku, danas u sazivu Izvršnog odbora. Opet naglašavam to je nazadak BH rukometa. Nemamo ništa protiv RK“Izviđač“ to su naši sportski prijatelji, ali prije svega ovdje zastupamo BH rukomet i smatramo da nije korisna odluka da Izviđač ne igra domaće prvenstvo. To je slabljenje prvenstva i na neki način podcjenjivački prema svim klubovima. Klubovi koji nastavljaju prvenstvo su finansijski oštećeni, moram napomenuti da Izviđač igra besplatno u SEHA ligi, a mi ćemo svi itekako trošiti novac i usput dočekati završnicu prvenstva u nokaut sistemu gdje će jedna utakmica odlučivati, gdje će prvih sedam ekipa imati 26 utakmica u prvenstvu, utakmice u Play off- u, također utakmice ekipa koje ostvare plasman u Kup-u i tu su utakmice u Evropi. Uprkos svemu mi ćemo igrati što kvalitetnije i bolje kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi“.

Trener Vogošćana Daniel Riđić kaže:

„Uvijek su nam iste ambicije, osvojiti trofej te u Evropi obezbjediti što bolji plasman prolazak 3. Kola EHF Challenge Cup-a. Iskreno ne vjerujem u napredak rukometa u BiH. Prošle sezone je bilo koliko toliko zanimljivo, dok su sad uvedene promjene. Na šta će to ličiti ostaje nam da vidimo. Što se tiče utakmice u srijedu, ekipu Zrinjskog respektujemo, favoriti jesmo, igramo kući i naravno želimo pobjedu“.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Ekrem Jaganjac novi je trener MRK Iskra Bugojno

Rukometaši Bugojanske iskre danas su dobili novog trenera. Radi se o jednom od največih trenerskih …

Close