Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Vogošća produžila saradnju sa Bojanom Unčaninom i za narednu sezonu

Vogošća produžila saradnju sa Bojanom Unčaninom i za narednu sezonu

Predsjednik UO RK „Vogošća PH“ gosp. Fetah Kadrić i aktuelni trener Vogošće Bojan Unčanin potpisali su ugovor o nastavku saradnje za sezonu 2019/2020.

Podsjećamo da je Bojan Unčanin ekipu Vogošće preuzeo u aprilu i izazvao pozitivan šok a rukometaše Vogošće vratio na pobjednički kolosjek.

Ekipa Vogošće je ovu sezonu završila na šestom mjestu. U 1/4 finalu play off-a Premijer lige BiH Vogošćani na svom parketu dočekuju dobro poznatog starog rivala ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

Predsjednik RK Vogošća PH, gosp. Kadrić istakao je zadovoljstvo produženja saradnje sa trenerom Unčaninom, te kazao da je ugovor koji je potpisan jedan od pokazatelja da Vogošća želi da stvara ekipu za trenutne ali i za buduće uspjehe.

„Za Bojana svi imamo samo riječi hvale, unio je sviježinu i ugodnu atmosferu koja je jako nedostajala i koju odavno nismo imali. Igrači su zadovoljni i spremaju se za nadolazeće utakmice play off-a. Ovu priliku koristim da zaželim Bojanu puno uspjeha i da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve i ambicije“. – Rekao je Kadrić.

„Drago mi je što smo našli obostrani interes i ja i Rukometni klub „Vogošća“ na moje veliko zadovoljstvo i nadam se zadovoljstvo svih ljudi u klubu, produžili smo ugovor na još jednu sezonu. Sigurno da imamo jedne dobre planove i za budućnost a nismo sve rekli ni u ovoj sezoni, tako da se nadam da ćemo ostvariti još neke zacrtane ciljeve do kraja ovog play off-a. Samim tim, napraviti sebi jednu dobru uslugu da tako kažem za iduću sezonu, pokušati naravno izboriti Evropu i u idućoj sezoni napraviti možda i neke iskorake više nego što su bili u ovoj tekućoj. Nadam se da ćemo svi zajedno na kraju imati dobre uspjehe i da ćemo ostvariti naše zacrtane ciljeve“. – Rekao je Unčanin.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Sloboda ostala bez važnog igrača: Žao mi je što odlazim, finansije su bile prepreka

Srednji bek tuzlanske Slobode, Harun Hamzabegović (22), nije se pojavio na „prozivci“ tog kluba i, …

Close