Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Vogošća očekivano ubjedljivo sa vakufskom Slogom

Vogošća očekivano ubjedljivo sa vakufskom Slogom

Ono što je trebao biti derbi petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu, uništila je pandemija korona virusa.

Naime, nakon petnaest dana karantina i odsustva sa treninga, rukometaši vakufske Sloge istrčali su na megdan sjajnoj ekipi Vogošće.

Potpuno očekivano slavila je domaće ekipa sa visokih 27:12 (13:3). Gosti iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja nisu se snalazili na početku susreta.

Odlična igra u odbrani domaće ekipe, raspoloženi Damir Efendić  te veliki broj tehničkih grešaka gostujuće ekipe, spriječili su postizanje pogotka Sloge sve do 17. minute susreta, kada gosti postižu svoj prvi pogodak. Tada je Vogošća bila na plus četiri gola prednosti 5:1.

Do kraja prvog dijela domaći rukometaši postigli su još devet a rukometaši Sloge još samo dva pogotka, čime se na pauzu otišlo sa ubjedljivom prednošću rukometaša Vogošće 13:3.

I u nastavku apsolutna dominacija domaće ekipe. Gosti iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, za razliku od prvog dijela kada su postigli samo tri pogotka u nastavku uspjevaju dodati još devet. Vogošća je na kraju slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 27:12.

Domaću ekipu do pobjede su vodili Ombaša Ermin sa šest i Memić Elis sa pet postignutih pogodaka. Četiri je dodao Zahirović Ajdin.

Na drugoj strani najbolji pojedinac bio je golman Čaber Alen koji je upisao dvanaest uspješnih intervencija, dok je Dedić Amer postigao tri pogotka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Minimalna pobjeda Vogošće nad dobojskom Slogom

Rukometaši Vogošće večeras su u okviru zaostalog susreta sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close