Najnovije
Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Vogošća i Zavidovići domaćini baraža za plasman na državna prvenstva BiH

Vogošća i Zavidovići domaćini baraža za plasman na državna prvenstva BiH

Predsjednik komisije za omladinski rukomet liga: ORL Sjever ORL Jug ORL Srednjobosanskog kantona ORL Unsko sanskog kantona ORL Zapad je u konsultaciji sa članovima komisije i komesarima omladinskih rukometnih liga, donio je odluku o dodjeli domaćinstva za organizaciju baraža za plasman na završnicu državnih prvenstava BiH.

Tako će Vogošća 25.05.2019. biti domaćin dječacima rođenim 2002. godine i mlađi, kao i 2006. godine i mlađi., a Zavidovići 26.5.2019. će ugostiti dječake rođene 2004. godine i mlađi, te 2008. godine i mlađi.

Na završnicu državnih prvenstava BiH će se kroz utakmice baraža plasirati samo prvoplasirana ekipa, jer su se na završnicu državnih prvenstava BiH već plasirali prvaci ORL Sjever i ORL Jug.

Komesari takmičenja u Vogošći i Zavidovićima će biti istaknuti rukometni radnici gosp. Samir Suljević i gosp. Haris Bradarić.

„Odluku o domaćinima utakmica baraža u muškoj konkurenciji sam donio uz konsultaciji sa svim članovima komisije i komesarima, a vodili smo se slijedećim činjenicama: manji troškovi svih ekipa, rezultatima ekipa iz liga sa zadnijh završnica državnih prvenstva BiH i lokacijom dva grada Vogošća i Zavidovići. Također želim istaknuti da ćemo u narednih nekoliko dana donijeti odluku i o plasmanu ženski klubova na završnicu državnih prvenstava BiH. U ženskoj konkurenciji imamo velikih problema kada je u pitanju broj klubova koji su se takmičili, već najavljeni otkazi ženskih klubova radi financijski problema i loša organizacija unutar samih klubova. Nadam se da ćemo uspjeti pronaći najbolji način i da ćemo na završnicu državnih prvenstava BiH poslati najbolje klubove u ženskoj konkurenciji“ zaključio je u razgovoru za Svijet Rukometa, predsjednik komisije za omladinski rukomet prof. Haris Galijašević.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazan 7. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu”

Jedan od največih turnira za omladinske kategorije na ovim prostorima, Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u …

Close