Home / Region / Slovenija / Vladan Lončar godinu dana u Gorenju

Vladan Lončar godinu dana u Gorenju

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Lončar, potpisao je za RK Gorenje Velenje.

Lončar je karijeru započeo u RK Bosna iz Visokog, potom prelazi u Pick Szeged kao jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Evropi. Nakon Segeda nastupao je za  Granollers i mađarski Gyongyosi a pozom i za Nexe iz Našisa odakle je otišao u Dobovu.

“Veoma sam sretan što sam potpisao ugovor sa klubom poput Gorenja Velenje. I prije transfera u Pick Szeged, Velenje je bilo na mojoj listi klubova za koje želim igrati i drago mi je što je sada pružena prilika, što sam naravno rado prihvatio. Gorenje Velenje je oduvijek bilo veliko ime u rukometnom svijetu, tako da su ambicije velike i sigurno ćemo se potruditi dati sve od sebe u narednoj sezoni, boriti se do kraja i dokazati svoju kvalitetu, kako u Sloveniji, tako i u Europi. “ izjavio je Lončar nakon potpisivanja ugovora.

Prošle sezone je postigao 67 golova i odigrao 22 utakmice za Dobove.

“U kratkom vremenu bili smo prinuđeni pronaći zamjenu za Okleščen i mislim da smo našli najoptimalnije rješenje na tržištu, s obzirom na mogućnosti kluba. Drago mi je što u naš klub dolazi ambiciozni, motivirani igrač koji zna našu ligu i uvijek je imao želju za dolaskom u Velenje. Nadam se da će se u narednoj sezoni svojim igrama i on dokazati i da se pokaže kao pravo pojačanje “. istakao je Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Veselin Vujović više nije selektor reprezentacije Slovenije

Veselin Vujović, crnogorski stručnjak, više nije selektor reprezentacije Slovenije. Vijest je to koju je potvrdio …

Close