Home / Evropa / Video: Vjerujete li da ovaj čovjek ima 41. godinu?

Video: Vjerujete li da ovaj čovjek ima 41. godinu?

Thierry Omeyer godinama unazad važi za jednog od najboljih rukometnih golmana svih vremena. Moglo bi se reći da je kao vino. Po svojim godinama mogao bi biti djed, ali i danas pruža sjajne rukometne predstave.

Godinama je bio važna karika Francuske rukometne reprezentacije. Nakon posljednjeg Svjetskog rukometnog prvenstva odigranog u Francuskoj popularni Titi najavio je svoje povlačenje iz reprezentacije.

Njegovim odlaskom rukomet će  izgubiti ponajboljeg golmana svih vremena. Dovoljno je reći da je na toj poziciji, što je doista prava rijetkost, bio izabran za najboljeg svjetskog rukometaša 2008., a bio je i najbolji igrač SP-a 2015.

U svojoj reprezentativnoj karijeri osvojio je pet titula Svjetskog prvaka (2001., 2009.,2011., 2015. i 2017.), tri Europska (2006., 2010., 2014.) te dvije zlatne Olimpijske medalje (2008. i 2012.).

Međutim iako je rekao zbogom najdržem dresu, Omeyer i danas briljira u dresu svog kluba PSG-a. Na oficijelnoj stranici PSG-a objavljen je video nevjerovatnih odbrana uz komentar da prema skorašnjoj naučnoj studiji Omeyer nema 41. godinu! Pogledajte i procijenite da li ovaj čovjek ima zaista toliko godina?

PSG Handball – Veszprém : le top arrêts de Thierry Omeyer

D'après une récente étude scientifique, Thierry Omeyer n'aurait pas 41 ans 👨‍🏫📊 !

Posted by PSG Handball on Montag, 13. November 2017

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Borac ovjerio pobjedu protiv Baki-a

U izmjenjenom sastavu, bez nekolicine najiskusnijih, rukometaši Borca m:tel i u drugoj utakmici drugog kola …

Close