Home / Ostalo / Video: NAJKRAĆA RUKOMETNA UTAKMICA IKAD Pobijedili u Europi pa morali prevaliti čak 2700 km samo da izvedu sedmerce jer delegat nije znao pravila igre

Video: NAJKRAĆA RUKOMETNA UTAKMICA IKAD Pobijedili u Europi pa morali prevaliti čak 2700 km samo da izvedu sedmerce jer delegat nije znao pravila igre

Bizarna situacija koja se prije mjesec dana dogodila u 2. kolu EHF kupa dobila je konačno svoj epilog. Nakon što je u prvoj utakmici Hafnarfjordur na Islandu slavio protiv St. Peterburga 32:27, u uzvratu su Rusi slavili identičnim rezultatom. Delegat utakmice, Finac Kurt Roger Sjölund odredio je da se igra produžetak, u kojem je St. Petersburg pobijedio 37:33, što je bila za gol manja razlika, nego ona kojom je Hafnarfjordur slavio u prvoj utakmici i delegat je pobjedu dodijelio Islanđanima.

Rusi su uložili žalbu Europskoj rukometnojfederaciji, a onda je došla odluka u kojoj stoji da je delegat pogriješio. Naime, pravilo kaže da se ako su ekipe u obje utakmice pobijedile istim rezultatom, ne igra produžetak, nego se prolaz u sljedeće kolo natjecanja traži kroz sedmerce.

“Rezultat iz produžetka će biti poništen i EHF će osigurati da ove dvije ekipe dobiju priliku odraditi posao po pravilima. Pobjednika će odlučiti sedmerci kako nalaže pravilo, a sve troškove vezane za novi susret i pucanje sedmeraca snosit će EHF”, priopćio je EHF, a sada su konačno odigrani i ti sedmerci.

St. Petersburg vs Hafnarfjördur penalty shootout | Men's EHF C…

The penalty shoot-out between St. Petersburg and FH Handbolti in the Men's EHF Cup Round 2 tie took place on Sunday 12 November at 10:00 CET and we streamed it live right here on Facebook!Full details of the situation can be found here: http://www.eurohandball.com/article/29581

Posted by European Handball Federation on Sonntag, 12. November 2017

Nije bilo lako organizirati ovakvo što budući da su Islanđani morali prevaliti put od 2700 km i to nakon što su pobijedili pa morali na sedmerce greškom delegata utakmice.

Da drama bude potpuna EHF je sedmerce zakazao točno u podne, a u punoj dvorani pravda je ipak zadovoljena jer su Islanđani pobijedili i plasirali se dalje u najkraćoj rukometnoj utakmici gdje je knačno svog protivnika u 3. kolu saznao Tatran Prešov bivšeg hrvatskog izbornika Slavka Goluže.

Izvor: Sportske Novosti

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Umičević: Podnosim ostavku, neću biti talac

Marinko Umičević saopštio je da će podnijeti ostavku na ovu funkciju ukoliko do ponedjeljka, 15. …

Close