uto. feb 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Victor Tomas zbog zdravstvenih problema završava karijeru

1 min read

Victor Tomas, legendardni rukometaš Barcelone i rukometne reprezentacije Španije, na kraju sezone oprostit će se od aktivnog igranja rukometa.

Razlog ovog njegovog poteza su srčani problemi, pa će se Tomas nakon 18 godina igranja za Barcelonu, morati povući u penziju.

Jučer je u Barceloni održana i vandredna konferencija za medije na kojoj je Tomas prezentovao svoje zdravstvene probleme.

“Otkrio sam, s liječničkim timom, srčane probleme prije nekoliko mjeseci pa je to razlog za ovakvu odluku. Problemi su takvi da iz godine u godine otežavaju rad mog srca. Ako bih profesionalno nastavio igrati rukomet, to bi moglo ugroziti moje zdravlje”, istakao je Tomas na konferenciji za medije.

Na konferenciji je pored Tomasa bio i Jose Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, koji je istakao.

 “Uvijek će nas broj 8 podsjećati na to da je Victor legenda Barcelone. Tuga koju osjećamo zbog odlaska ne smije prikriti zahvalnost za profesionalizam, požrtvovanje, iskrenost i povjerenje koje je pokazao svih prethodnih godina. Kapetane, hvala za sve”, rekao je Bartomeu.

Tomas je svu svoju rukometnu karijeru proveo u Barceloni sa kojom je osvojio 67 trofeja, od čega 11 naslova prvaka Španije i tri lige prvaka. Čak devet puta je osvajao Španski Kup a četiri puta IHF Super Globe.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je četiri medalje, od kojih je i zlato na Svjetskom prvenstvu za rukometaše 2013. godine.

Svijet Rukometa

Close