Home / BiH Rukomet / Veterani / Veteranima Goražda treće mjesto na Svjetskom kupu u Omišu

Veteranima Goražda treće mjesto na Svjetskom kupu u Omišu

Ekipa rukometnih veterana Goražda, nekadašnjih prvotimaca goraždanskog kluba koji je decenijama gradu na Drini obezbjeđivao status rukometnog centra, još jednom je potvrdila svoju klasu. I to na kakav način.

Na Svjetskom kupu rukometnih veterana u Omišu, takmičenju koje je praktično i svjetsko prvenstvo, u konkurenciji 24 ekipe sa više kontinenata, rukometni veterani Goražda – osvojili su treće mjesto!

Goraždanski majstori rukometa su u grupnoj fazi takmičenja sa austrijskom ekipom Dramac Group ( Beč) odigrali 9:9, a u drugom susretu pobijedili su tim Recife iz Brazila rezultatom 14:7. Bolji od ekipe Goražda u polufinalnom meču bili su rukometaši Trogira ( 9:7).

Bronzane medalje rukometni veterani Goražda osvojili su pobijedivši ekipu hrvatskog Dragovoljca u odlučujućoj utakmici za treće mjesto sa rezultatom 12:5.

Ekipa Goražda na Svjetskom kupu u Omišu bila je pojačana sa nekadašnjim golmanom goraždanskog Radničkog Nedžadom Kumrom koji je na takmičenje doputovao iz Norveške.. Kumro je uz doprinos uspjehu ekipe, zajedno sa Almirom Muftićem, svoje saigrače obradovao i darom, vrijednom sportskom opremom.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

U četvrtak u Gračanici predavanje Branka Jankovića

U četvrtak će u Gračanici u organizaciji RKV Gračanica 1956 biti održano predavanje profesora Branka …

Close