Home / Ostalo / Velimir Petković preuzeo Zlatni grb grada Banja Luka

Velimir Petković preuzeo Zlatni grb grada Banja Luka

Proslavljeni rukometni trener i bivši šef stručnog štaba Borca m:tel Velimir Petković preuzeo je danas aprilsku nagradu Zlatni grb grada Banja Luka.

Petkoviću je Skupština grada dodijelila nagradu povodom 22. aprila – Dana grada Banje Luke za ostvarene vrhunske rezultate u oblasti sporta i doprinos u razvoju sporta u Banjoj Luci, a priznanje mu je uručio predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić. Zbog obaveza u svom klubu u Berlinu, Petković nije mogao u aprilu da primi nagradu, pa mu je ona uručena danas.

Prema njegovim riječima, želja mu je bila da dođe u svoj grad i lično primi nagradu.

– Zahvaljujem se predlagačima, mom „Borcu“ i Gradu na ovom izuzetnom priznanju. Gdje god sam do sada radio pratila me sreća, dobijao sam nagrade, ali ovo je jedna od najvećih koje sam dobio u karijeri. Kada sam obaviješten da sam predložen i nagrađen bio sam presrećan. To je javno priznanje za moj rad, koji sam započeo u Banjoj Luci, „Borcu“ i nastavio u inostranstvu – rekao je Petković.

Naglasio je da ova nagrada znači i da nije nije zaboravljen u svom gradu.

– Vi koji živite ovdje ne znate koja je to radost za nas koji smo u inostranstvu kada znate da vas, nakon toliko vremena, ljudi pamte, pričaju o vama. Ovo je velika motivacija za mene da nastavim da radim na promociji grada i nadam se da ću se konačno, za par godina, vratiti ovdje da živim i dati još jedan doprinos razvoju mog kluba. Kada dođemo u godine kada možemo najviše da pružimo, trebamo vratiti nešto klubu i gradu iz kog smo potekli – zaključio je proslavljeni trener.

Jedna od tema današnjeg sastanka, koji je organizovan povodom preuzimanja ovog priznanja, kako je rekao Talić, bila je i kako Petković, svojim velikim iskustvom, znanjem i kontaktima može doprinijeti razvoju Borca m:tel.

– Zahvaljujem se direktoru rukometnog kluba „Borac“ Vladimiru Brankoviću i potpredsjedniku Upravnog odbora ovog kluba Marinku Umičeviću što su pokrenuli ovu inicijativu i što je Skupština grada jednoglasno podržala prijedlog – kazao je Talić i dodao da je Velimir Petković uvijek dobrodošao u grad na Vrbasu i jedan je od naših najbitnijih ambasadora u inostranstvu.

Podsjećamo, Velimir Petković je i ove sezone ostvario veliki uspjeh sa svojim klubom „Fuchse Berlin“ sa kojim je osvojio Kup EHF i treće mjesto u Bundesligi. Prvi veliki trofej, Petković je osvojio sa Borcem 1991. godine, kada je, takođe, osvojen Kupe EHF.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Svetlana Ceca Kitić gost Rukometne akademije Nebojše Grahovca

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena i vođa zlatne olimpijske reprezentacije koja je na Igrama u …

Close