Home / Ostalo / Velika vijest za ženski rukomet u BiH!

Velika vijest za ženski rukomet u BiH!

U narednom periodu bi se mogao desiti pozitivan iskorak kada je u pitanju ženska rukometna reprezentacija BiH. Naime, na adresu RS BiH je stigao poziv za učešće na IHF/EHF Ženskom trofeju za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe.

„Kada smo dobili poziv EHF za ovaj ženski turnir, odlučili smo se da se prijavimo kao organizatori turnira koji bi se odigrao krajem maja i početkom juna. Sa pozivom su bili upoznati članovi Upravnog odbora, a na našu veliku radost, OŽRK „Jedinstvo Atlas Relax“ se ponudilo da bude tehnički organizator turnira. Turnir je veliki i na njemu učestvuje devet ekipa, a to je od nas tražilo odgovarajuće smještajne kapacitete sa 3 i 4 zvjezdice, kao i dvoranu koja ispunjava zahtjeve EHF. U proteklom periodu smo završavali aplikaciju, a tu stvarno želim istaći kooperativnost ljudi iz Tuzle, kao i podršku članova UO“, istakla je Lejla Hairlahović, Generalni sekretar RSBiH.

Prije par dana došla je i službena potvrda o tome da se aplikacija RSBiH nalazi među četiri aplikacije.

„Dobili smo informaciju iz EHF da je naš Savez zajedno sa još tri Saveza (Kosovo, Armenija i Gruzija) izrazio volju i spremnost da organizira ovaj turnir. Ono što je značajno jeste to da ćemo, ukoliko i ne dobijemo domaćinstvo, učiniti sve da naša reprezentacija 2000. i mlađe otputuje na turnir. S obzirom na to, u skorije vrijeme možemo očekivati konkretnije aktivnosti“ , zaključila je Lejla Hairlahović.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Tim Suton: Dosta sam razmišljao, da je stigao poziv iz BiH…

Bosna i Hercegovina kao reprezentacija nije nastupila na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu u rukometu, ali …

Close