Home / SEHA / Vardar slavio u Ljubuškom u posljednjem kolu SEHA lige

Vardar slavio u Ljubuškom u posljednjem kolu SEHA lige

Rukometaši Izviđača poraženi su u posljednjem 18. kolu SEHA Gazprom regionalne lige, od Vardara, rezultatom 28:31.

Iako je Vardar nastupio bez nekolicine prvotimaca, ipak je prvak SEHA lige bio močniji protivnik.

Mlađahni Skauti nisu se lako predali, a možda je rezultat mogao biti i drugačiji da su u posljednjih nekoliko minuta uspjeli realizovati nekoliko napada, međutim, mladost i neiskustvo ovog puta su bili presudni.

Do prvog pogotka došli su gosti zahvaljujući Kiselevom, ali tek u 5. minuti susreta. U 8. minuti Kiselev dovodi goste do 0:2. Alilović i Delić dovode domaće rukometaše do poravnanja rezultata u 10. minuti. U nastavku je uslijedila nešto bolja igra Vardara koji do kraja prvog dijela uspjeva doći do velikih plus sedam, tako da se na pauzu odlazi kod rezultata 9:16.

Međutim, u nastavku Skauti se ne predaju. Najprije u 40. minuti Mišetić smanjuje na minus tri, kod rezultata 17:20, da bi ponovo Mišetić u 56. minuti doveo Izviđač na samo dva pogotka zaostatka, kod rezultata 26:28.

U narednih nekoliko napada imali su domaćini šansu možda da dođu i do poravnanja, ali na golu Vardara raspoloženi Kalifa, i nekoliko tehničkih pogrešaka, nisu dozvolili da Izviđač dođe do senzacije.

Do kraja susreta Vardar se vratio na plus tri, na konačnih 28:31.

Vardar su do pobjede vodili Popovski sa devet te Kiselev, Shishkarev i Kukolovski sa po četiri postignuta pogotka. Na golu Vardara sjajan je bio i Kalifa koji je sakupio 16. odbrana.

U domaćem sastavu najefikasniji su bili Ivanović sa osam, Vukšić sa četiri te Kos i Mišetić sa po tri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

SEHA liga u dvije skupine, Veszprem zainteresiran za ulazak, Szeged ima druge prioritete

Potpuno novi format natjecanja u SEHA ligi koja će se ubuduće igrati u regularnom dijelu …

Close