Home / SEHA / Vardar drugi finalista Final Four-a SEHA lige
Vardar vs Meshkov Brest - Final Tournament - Final Four - SEHA - Gazprom league, Brest,02.04.2019, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Vardar drugi finalista Final Four-a SEHA lige

Rukometaši Vardara, u drugom polufinalnom susretu Final Four-a SEHA Gazprom regionalne rukometne lige, savladali su večeras ekipu domaćina, Meshkov iz Bresta, rezultatom 25:23 (14:10).

Za razliku od prvog susreta u kojem je ekipa Zagreba tokom cijelog susreta imala rezultatsku kontrolu, susret između Vardara i Meshkova bio je dosta neizvjesniji. Cijeli susret igralo se gol za gol, bez značajnijih rezultatskih iskoraka a ekipe su se smjenjivale u vodstvu.

Do početnog vodstva došao je Vardar, ali tek u petoj minuti susreta. Golovima Dibirova i Kristopansa Vardar odlazi na plus dva, međutim, nije dugo prošlo a Meshkov dolazi do preokreta. Za samo dvije minute palo je sedam golova, kada Meshkov dolazi do 3:4.

Razgor odvodi Meshkov na plus dva, ali Ćupić i Stoilov ponovo Vardar dovode do poravnanja. Mućio se Vardar do 15. minute kada ponovo dolazi do preokreta. U 20. minuti Kristopans odvodi Vardar na plus tri, 9:6. Do kraja prvog dijela makedonski prvak očuvao je prednost, a na pauzu odlaze sa prednošću od plus četiri gola, kod rezultata 14:10.

I u nastavku je Vardar čuvao prednost sve do sredine drugog dijela kada u 46. minuti Đorđić, dovodi domaću ekipu do novog preokreta 18:19.

Nekoliko narednih minuta Meshkov je održavao prednost da bi konačno u 52. minuti Vardar pogotkom Karačića ponovo preuzeo rezultatsku inicijativu. Do kraja susreta, prednost Vardara bila je konstantna,a na kraju je rezultat glasio 25:23.

Vardar je do pobjede vodio sjajni Stojanče Stoilov sa sedam pogodaka, pet je dodao Kristopans, dok su po tri upisali Karačić i Čupić. Na golu je ponovo briljirao sjajni Milosavljen sa petnaest uspješnih intervencija.

U sastavu Meshkova, po tri pogotka postigli su Baranau, Obranović i Đorđić.

Sutra od 16:00, u finalnom susretu ekipa Vardara snage će odmjeriti sa ekipom PPD Zagreb.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Motor Zaporozhya novi učesnik SEHA GAZPROM lige

Ukrajinski prvak, ekipa Motor Zaporozhya, novi je učesnik regionalne rukometne SEHA Gazprom lige. SEHA liga …

Close