pon. apr 6th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Vakufska Sloga u drugom djelu do pobjede nad Maglajom

1 min read

Osamnaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijelo nam je reprizu četvrtfinala Kup-a Bosne i Hercegovine. Večeras je u Gornjem Vakufu odigrana utakmica u kojoj su snage odmjerili rukometaši Sloge i Maglaja, dok je u Ljubuškom, Izviđač ugostio Gračanicu.

U prvom susretu, domaći rukometaši Sloge savladali su ekipu Maglaja rezultatom 27:21. Do početnog vodstva došli su domaći rukometaši ali gosti iz Maglaja ubrzo dolaze do poravnanja. Igralo se tako gol za gol, sve do desete minute kada domaćini prvi put stižu do dva gola prednosti.

Samo minut kasnije Sloga ima plus četiri kod rezultata 7:3. U narednim minutama domaćini su uspjeli sačuvati prednost a do kraja prvog dijela Maglajlije smanjuju zaostatak na minus dva, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:12.

U nastavku, nije bilo značajnijih promena, domaćini su uspjeli sačuvati stećenu prednost iz prvog dijela za na kraju konačnih 27:21.

Slogu su do pobjede vodili Berzad Demirović sa ćak 23 odbrane. Od stijelaca, raspoloženi su bili Biljaka Goran sa devet i Dedić Amer sa šest pogodaka.

Na drugoj strani u ekipi Maglaja najefikasniji su bili Aleksandar Stojanović sa šest i Edo Mehinagić sa četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Close