pet. jan 17th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Vakufska Sloga u derbiju bolja od Lokomotive

1 min read

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, večera su u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostili ekipu Lokomotive iz Brčkog. U ovom derbi susretu slavili su domaći rukometaši, rezultatom 33:27 (19:13).

Prvih nekoliko minuta gosti iz Brčkog držali su rezultatski priključak. Nakon poravnanja rezultat 2:2, u prvim minutama susreta, domaćini polagano ubacuju u brzinu više. Do sredine prvog dijela Sloga je već bila na plus šest golova prednosti 10:4, da bi samo četiri minute kasnije u 18. minuti prednost iznosila plus sedam golova, kod rezultata 13:6.

Do kraja prvog dijela domaćini su uspjeli sačuvati prednost pa na pauzu odlaze sa prednošću od šest golova razlike, kod rezultata 19:13.

I u nastavku, domaćini nastavljaju u dobrom ritmu. Prednost Sloge nastavila je rasti do maksimalnih plus deset u 43. minuti susreta, kada je rezultat glasio 27:17. Ovu prednost domaćini su uspjeli sačuvati do 53. minute kada je rezultat glasio 31:21.

U posljednjim minutima susreta gosti iz Brčkog uspjevaju smanjiti zaostatak, za konačnih na kraju 33:27.

Slogu su do pobjede vodili Demirović Berzad sa osamnaest uspješnih intervencija, te Biljak Goran sa deset i Purić Admir sa sedam postignutih pogodaka. Po pet su dodali Halebić Anes i Dedić Amer.

Kod Lokomotive, najefikasniji su bili Vukoje Stefan sa sedam i Ristović Goran sa pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Close