Home / Ostalo / Umičević: Podnosim ostavku, neću biti talac

Umičević: Podnosim ostavku, neću biti talac

Marinko Umičević saopštio je da će podnijeti ostavku na ovu funkciju ukoliko do ponedjeljka, 15. oktobra, nadležni ne riješe pitanje višemjesečne žalbe na izbor njega kao predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.

Umičević je istakao da je izabran na legalnoj sjednici Skupštine za predsjednika Saveza, te da je Osnovni sud u Banjaluci donio rješenje kojim ga je imenovao kao ovlašteno lice za predstavljanje i zastupanje Rukometnog saveza, ali da postoji žalba “onih koji su održali nelegalnu skupštinu”.

“Ne mogu vjerovati da se toliko čeka odluka za koju ne znamo ni ko se žalio, te ću biti primoran da dam ostavku na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika Rukometnog saveza BiH jer ne želim da budem talac ovakvog stanja”, rekao je Umičević.

On u saopštenju naglašava da je zbog takve situacije Savez blokiran, te da su samo ličnim i zalaganjem Upravnog odbora uspjeli da pokrenu prvu i drugu Ligu Republike Srpske, Ligu BiH, te da promijene komesare.

“Takođe, tražim da Rukometni klub `Borac` pokrene inicijativu za formiranje novog područnog saveza, jer je dosadašnji privatna nevladina organizacija koja nikome nije polagala račune, gdje pojedinci imaju po pet glasova u Skupštini. Došlo je vrijeme da se `Borac` nešto pita u područnom savezu, ali i da preuzme odgovornost”, rekao je Umičević.

On je ponovio da će, ukoliko navedena pitanja ne budu riješena do ponedjeljka, podnijeti neopozivu ostavku i da će zahvaliti svima na podršci, posebno članovima Upravnog odbora i članovima Skupštine.

Izvor: Mondo.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Arijana Vojić u finalu EHF Lige prvaka

Danas će u Budimpešti sa početkom od 18:00 sati biti odigran finalni susret ovogodišnjeg izdanja …

Close