Najnovije
Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / U Zavidovićima okončan ciklus regionalnih okupljanja ženskih reprezentacija BiH

U Zavidovićima okončan ciklus regionalnih okupljanja ženskih reprezentacija BiH

U Zavidovićima je jučer završen ciklus regionalnih okupljanja kandidatkinja za žensku kadetsku reprezentaciju  Bosne i Hercegovine.

Predviđenim planom aktivnosti Zavidovići su jučer ugostili 16 igračica iz četiri kluba. Selektorica Ljubica Ivetić i trenerica kadetske reprezentacije Marijana Arapović odradile su sve planirane aktivnosti , a ovim okupljanjem okončan je ciklus regionalnih okupljanja.

Mjesec januar i februar imali su zapažene rezultate kada su u pitanje ženske rukometne selekcije Bosne i Hercegovine, obzirom da je u ova dva mjeseca održano čak devet okupljanja nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine.

Kadetkinje tokom priprema u Zavidovićima

Podsjetimo, najprije su početkom januara, juniorke, djevojčice rođene 2000/2001. godine, odradile mini pripreme u Mostaru, da bi potom mlađe kadetkinje i kadetkinje, imale svoja regionalna okupljanja.

Tokom januara i februara, mlađe kadetkinje, djevojčice rođene 2004/2005. godine, imale su svoja regionalna okupljanja, u Mostaru, Tuzli, Dubici i Hadžićima.

U isto vrijeme i kadetkinje, djevojčice rođene 2002/2003. godine, imale su svoja regionalna okupljanja, takođe u Mostaru, Hadžićima, potom u Prijedoru i Zavidovićima.

Ovim okupljanjima stručni stožer dobio je jasan uvid u kvalitet potencijalnih reprezentativki, nakon ćega će selektorice, Alma Čehajić Hadžović i Ljubica Ivetić objaviti šire spiskove reprezentacija.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić priprema se u rodnom Maglaju: Manji klubovi će teško preživjeti

Benjamin Burić, bh. reprezentativac i član njemačkog Flensburga, kao i brojni drugi sportisti i sportistkinje, …

Close