Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / U Zavidovićima održan sastanak predstavnika ORL Sjever, nova sezona kreće u oktobru

U Zavidovićima održan sastanak predstavnika ORL Sjever, nova sezona kreće u oktobru

Sinoć je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održan sastanak klubova Tuzlanskog i Zeničko-Dobojskog kantona, koji učestvuju u omladinskoj rukometnoj ligi sjever.

Sastanku su prisustvovali predstavnici devet od deset klubova koji se takmiče u okviru ove lige, a istom su nazočili i komesar lige Anes Đulović te predsjednici kantonalnih rukometnih saveza, Alija Hasić ispred Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona i Ismir Brkić ispred Rukometnog saveza Zeničko-Dobojskog kantona.

Nakon uvodnog dijela u kojem je ukratko prezentiran izvještaj protekle sezone, treće po redu, komesar lige Anes Đulović, ocijenio je da je liga u potpunosti ispunila očekivanja te je istakao da je ovo pravi put u procesu stvaranja mladih igrača.

Na prijedlog komesara takmičenja odlučeno je da naredna takmičarska sezone počne prvi vikend u oktobru mjesecu, tačnije 05./06.10.2019. godine.

U takmičarskom dijelu naredne sezone učestvovat će godišta 2002., 2004., 2006. i 2008. dok će selekcije 2010. godište učestvovati fakultativno uz prethodni dogovor klubova.

Naredne sezone učešće u ligi će uzeti sljedeće ekipe: Rk Žepče, RK Maglaj, RK Sloboda, RK Bosna TS, RK Krivaja, RK Čelik Junior, RK Gračanica, RK Gradačac, RK Konjuh i RK Čelik.

Takođe, predviđeno je i odigravanje revijalnih utakmica, između reprezentacija kantona, što će biti organizovano u pauzi prvenstva.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Otkazan 7. Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u srcu”

Jedan od največih turnira za omladinske kategorije na ovim prostorima, Međunarodni rukometni turnir “Rukomet u …

Close