Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / U Tuzli je održan prvi sastanak organizacijskog odbora za 2018 IHF/EHF Women's Trophy

U Tuzli je održan prvi sastanak organizacijskog odbora za 2018 IHF/EHF Women's Trophy

U Tuzli je održan prvi sastanak organizacijskog odbora za 2018 IHF/EHF Women's Trophy koji će se održati u Tuzli od 29. maja do 03. juna 2018. godine.

„Bio je to zaista kvalitetan sastanak na kojemu su podijeljena tačna zaduženja vezana za samu organizaciju. Prije toga smo imali radionicu sa predstavnicom EHF-a, gdjom Alenkom Cuderman i mislim da smo spremni da organiziramo Trofej“, rekla je Lejla Hairlahović, generalni sekretar RSBiH.

RSBiH je dobio organizaciju od strane EHF, a sve kako bi se ženski rukomet pokrenuo u BiH.

„Domaćinstvo je i obaveza i čast. Vjerujem u ljude koji su se prihvatili obaveza i odgovornosti i mislim da će to iznijeti na najbolji način. Posebno je to važno za naš ženski reprezentativni rukomet koji se mora pokrenuti sa mrtve tačke. Posljednjih nekoliko sedmica smo intenzivno radili na pripremi Trofeja, ali i na rješavanju pitanja vodstva reprezentacije jer se ekipa mora okupiti već u aprilu. U narednih nekoliko dana ćemo javnost upoznati sa konačnim stavom i odlukama RSBiH po tom pitanju“, završila je Hairlahović.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić ogorčen: U drugoligašu sam imao bolje uvjete nego u reprezentaciji

Benjamin Burić spada u red najkvalitetnijih svjetskih čuvara mreže u rukometu. U ovom je momentu, prema …

Close