Home / BiH Rukomet / Omladinska takmičenja / Turnir u Bugojnu pod pokroviteljstvom Katarskog rukometnog saveza

Turnir u Bugojnu pod pokroviteljstvom Katarskog rukometnog saveza

Posljednju sedmicu marta i prvi dan aprila obilježit će u Bugojnu događaj, koji svake godine privuče veliku pažnju poklonika rukometa u našoj zemlji i inozemstvu.

Naime, od 29. marta do 1. aprila  bit će održan 6.međunarodni rukometni turnir „Rukomet je moja budućnost“, na kojem će nastupiti osam kadetskih reprezentacija.

Svoje predstavnike na turniru, koji postaje sve kvalitetniji,imat će Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Švicarska, Katar, Poljska i Bosna i Hercegovina – kazao je Feni direktor turnira i dugogodišnji trener u Kataru Asim Šahman.

Ističe da je pokrovitelj turnira Rukometna federacija Katara, a tehnički organizator Muški rukometni klub „Iskra“ iz Bugojna.

U proteklom periodu, intenzivno smo radili na tome da stvorimo što bolje uvjete za odigravanje utakmica. Mislim da će publika moći uživati, a mladi igrači pokazati svom maksimum – naglasio je.

On je pozvao sve ljubitelje sporta da dođu u dvoranu Kulturno-sportskog centra i da uživaju u rukometnim predstavama vrhunskih mladih igrača.

Prošlogodišnji pobjednik turnira “Rukomet je moja budućnost” je reprezentacija Slovenije, koja ove godine brani titulu.

Izvor: FENA

Preporučujemo da pročitate..

Omladinske lige Republike srpske startaju početkom oktobra

Rukometni savez Republike Srpske putem zvaničnog sajta obavjestili su klubove o početku Omladinske lige Republike …

Close