pet. jan 24th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Toni Čolina: Prvak može biti bilo koja ekipa iz doigravanja

2 min read

Rukometaši Konjuha već nekoliko posljednjih godina redovni su učesnici završne faze rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada se nakon povratka našeg predstavnika iz SEHA lige, odlučuje o Prvaku Bosne i Hercegovine.

Upravo su Živinice mjesto gdje je posljednjih godina odlučivano ko će biti Prvak, a tako je bilo i prošle godine.

I ove godine rukometaši Konjuha predvođeni trenerom Tonijom Čolinom, regularni dio prvenstva završili su na odličnom četvrtom mjestu, sa 47 osvojenih bodova, te su tako izborili plasman u doigravanju za Prvaka Bosne i Hercegovine.

Konjuh je voljom žrijebe za protivnika u četvrtfinalu dobio ekipu Borca. U razgovoru za portal Svijet Rukometa, trener Stolara, Toni Čolina prokomentarisao je nadolazeći Play Off kao i prvi četvrtfinalni susret koji njegovi igrači u subotu na domaćem terenu igraju sa ekipom Borca.

“Igramo dva poluvremena, jedno u Živinicama a drugo u Banjaluci tako da pobjeda sa bilo kojom razlikom ne garantira ništa. Mi se spremamo za 120 minuta rukometa. Doigravanje će biti najzanimljivije otkad sam ja u rukometu BiH i drago mi je što smo i mi dio toga. Trebat će i snage i pameti ali i sreće da postaneš prvak a ja vjerujem da svi imaju šanse.” istakao je Čolina u razgovoru za Svijet Rukometa.

“U dosadašnjem dijelu najviše su pokazali možda Gračanica i Borac koji kad nije bio opterećen KUP-om i Challenge kupom, igrao je najbolji rukomet” zaključio je na kraju razgovora za naš portal, trener ekipe Konjuha, Toni Čolina.

Svijet Rukometa

Close