Najnovije
Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Terzić nakon poraza: Srljali smo, ne znam nijedan segment da je funkcionisao

Terzić nakon poraza: Srljali smo, ne znam nijedan segment da je funkcionisao

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Mejdanu poražena od Bjelorusije u utakmici petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a nakon poraza obratio se i kapiten našeg nacionalnog tima, Mirsad Terzić.

Iskusni Terzić istakao je da nijedna segment večeras nije funkcionisao protiv Bjelorusije, te da su naši reprezentativci previše srljali i da je to bio razlog poraza.

“Mislim da smo srljali. Nismo ispoštovali dogovor. Imali smo grešaka. Odbrana nije bila kompaktna. Ne znam nijedan segment koji je funkcninisao zajedno sa sudijama. Ne znam kako su došli ovdje. Mi smo mala ekipa u odnosu na Bjeloruse, ali nećemo o sudijama. Moramo popraviti našu igru. Ne bih da tražimo alibi, ali ne znam je li vrućina ili stres”, rekao je Terzić, dodavši:

“Nisu nas iznenadili. Oni su došli u fulu. Nisu im igrala tri bitna igrača u prvim utakmicama. Sada su imali šut izvana i s lijeve strane. Pokušali smo to zatvoriti, ali onda je desna strana bila još bolja. Odradili su svoj posao. Na nama je da pokušamo da osvojimo bodove u Češkoj. Moram se zahvaliti predivnoj publici u Tuzli. Žao mi je što nismo to krunisali barem jednim bodom”.

Preporučujemo da pročitate..

Dejan Malinović seli u Mađarsku

Dejan Malinović, rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon tri sezone provedene u Dorogeau, od naredne …

Close