Home / Ostalo / Svetlana Ceca Kitić gost Rukometne akademije Nebojše Grahovca

Svetlana Ceca Kitić gost Rukometne akademije Nebojše Grahovca

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena i vođa zlatne olimpijske reprezentacije koja je na Igrama u Los Anđelesu 1984. došla do najvišeg stepenika pobjedničkog postolja, proslavljena Svetlana Ceca Kitić, biće gost Rukometne akademije Nebojše Grahovca.

Kao što smo već najavili, drugi po redu kamp na rasporedu je od 24. do 30. Juna ove godine na Vlašiću.

Ove godine kamp je predviđen za dječake i djevojčice od 12 do 18 godina. Učesnicima kampa će pored klasičnih rukometnih treniga biti prezentirani i pokazni treninzi u teretani kao i pravila fizička sprema i kvalitetna ishrana mladih sportista.

Na kampu će učešće uzeti eminentni i proslavljeni rukometaši koji će sa djecom raditi na nadogradnji rukometne tehnike po pozicijama kao specijalnim treninzima u bazenu.

Osim klasičnih rukometnih aktivnosti planirane su i vannastavne aktivnosti.

Svetlana Ceca Kitić sa Radničkim je 1980. i 1984. osvojila Kup evropskih šampiona, a 1986. je sa istim klubom osvojila i Kup pobjednika kupova.

Kitić je aktivnu igračku karijeru okončala u 2006, u svojoj 46 godini. Od 2006. pa do 2008. godine je obavljala dužnost sportskog direktora Ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sa 48 godina se ponovo aktivirala kao igračica u Radničkom.

Sa ženskom rukometnom reprezentacijom Jugoslavije, Ceca Kitić je učestvovala na olimpijskim igrama 1980. u Moskvi i 1984. u Los Anđelesu. U Moskvi je igrala na svih pet utakmica i postigla je 29 golova. Reprezentacija je tada osvojila srebrnu olimpijsku medalju.

Četiri godine kasnije na olimpijskim igrama 1984. u Los Anđelesu, odigrala je svih pet utakmica, postigla je 22 gola i predvodila ekipu do zlata.

Za najbolju mladu igračicu svijeta, proglašena je 1977. godine, a za najbolju rukometnu igračicu svijeta za 1988. godinu proglašena je od strane Svjetske rukometne federacije.

Na osnovu glasova u anketi Svjetske rukometne federacije, u avgustu 2010, Svetlana Kitić je ubjedljivo, sa čak 84,1 odsto glasova, proglašena za najbolju rukometašicu svih vremena.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Arijana Vojić delegirana na Final Four EHF Lige prvaka

Ovogodišnje izdanje rukometne Lige prvaka za rukometašice ušlo je u samu završnicu. Final Four ovog …

Close