Home / Ostalo / Suspendovana dvorana KSC Mladost u Visokom

Suspendovana dvorana KSC Mladost u Visokom

Jesenji prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine pred susret 17. kola Premijer lige našao se u problemima.

Naime, zbog incidenta u 22. minuti Kup-utakmice protiv RK Borac (Banja Luka) kada je pogođen jedan od sudija na ovom, komesar Kupa Bosne i Hercegovine, donio je odluku da kazni RK Bosna i suspenduje dvoranu KSC Mladost na jednu utakmicu, te novčano sa 500 KM.

„Kako se kazna odnosi na prvu narednu domaću utakmicu i duel sa Slavijom, blagovremeno ćemo vas obavijestiti o mjestu odigravanja iste utakmice. Napominjemo da se kazna odnosi, da se meč mora odigrati u mjestu 30 kilometara udaljeno od Visokog!“ saopšteno je iz RK Bosna.

„Svaki sljedeći ovakav incident, bit će drastičnije kažnjen, pa je zato ovo prilika da vas zamolimo na fer i korektno ponašanje tokom utakmica, bez obzira na vaše mišljenje o dešavanjima na terenu i mišljenje o suđenju. Ovakve stvari nam uopšte ne trebaju.“ stoji u saopštenju RK Bosna iz Visokog.

Prednost za visočku ekipu je činjenica da Visoko ima još jednu dvoranu koja ispunjava kriterije za odigravanje rukometnih utakmica a to je Sportska dvorana Franjevačkog samostana u Visokom.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Arijana Vojić delegirana na Final Four EHF Lige prvaka

Ovogodišnje izdanje rukometne Lige prvaka za rukometašice ušlo je u samu završnicu. Final Four ovog …

Close