Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Šuman: Uradit ćemo sve za direktan plasman na Evropsko prvenstvo

Šuman: Uradit ćemo sve za direktan plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u dvorani Mejdan u Tuzli dočekuje selekciju Bjelorusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U bh. ekipi vlada sjajna atmosfera, a naši reprezentativci očekuju direktan plasman na Evropsko prvenstvo.Rukometna reprezentacija BiH proteklih dana se u Tuzli pripremala za susret petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi pet protiv Bjelorusije, a bh. tabor u cijelosti se sinoć okupio u Mejdanu gdje su odradili trening.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman kaže da je suvišno pričati o tome šta za BiH znači predstojeća utakmica. 

“Sutra nas očekuje veoma jaka utakmica protiv selekcije koja dolazi u najjačem sastavu. Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo. Bit će nam veoma teško, ali motivacija je na ogromnom nivou jer će Mejdan biti ispunjen do zadnjeg mjesta. Uradit ćemo sve da na kraju zajedno sa gledaocima u BiH slavimo ovaj naš prvi historijski odlazak na Evropsko prvenstvo”, rekao je Šuman.

Zbog povreda naš selektor sutra neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiju, ali tu su dva nova igrača, odnosno Puljizović i Hadžiomerović. 

“Sastav još nije određen, a to ćemo znati sutra. Igrači koji su ovdje sigurno će iznijeti sav teret kao što je bilo i prije. Siguran sam da svi koji budu igrali će nadoknaditi nedostatak, odnosno dati sve da odemo do željenih bodova”, naglasio je Šuman.

Pred bh. reprezentativcima sada je historijska šansa, a naše Zmajeve pobjeda protiv Bjelorusije vodi direktno na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. godine biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

“Dobra je stvar što smo se uspjeli okupiti u Tuzli i sedam dana provesti zajedno u neodstatku igrača. Bjelorusija je jača nego što je bila u ranijim utakmicama, tako da sigurno i oni imaju ambicije kao i mi. Mislim da će i sutrašnja utakmica biti neizvjesna i treba istrajati sve vrijeme na terenu”, rekao je kapiten bh. ekipe Mirsad Terzić.

Nikola Prce na današnjoj konferenciji za medije je istakao da su selekcije BiH i Bjelorusije slične te da će sutra u Mejdanu detalji odlučiti.

“Mislim da je sve u našim rukama i uz podršku pune dvorane imamo priliku i mislim da je nećemo prokockati”, dodao je Prce.

Utakmica između selekcija BiH i Bjelorusije na rasporedu je sutra od 20 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.

Izvor: Klix.ba


Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić priprema se u rodnom Maglaju: Manji klubovi će teško preživjeti

Benjamin Burić, bh. reprezentativac i član njemačkog Flensburga, kao i brojni drugi sportisti i sportistkinje, …

Close