Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Šuman je znao kome da se zahvali nakon pobjede u St. Gallenu

Šuman je znao kome da se zahvali nakon pobjede u St. Gallenu

Izabranici Bilala Šumana odigrali su možda i najbolju utakmicu otkako je nekadašnji bivši reprezentativac BiH preuzeo selektorsku poziciju. Najbolji bh. rukometaši večeras su u St. Gallenu sa 24:21 savladali Švicarsku, sasvim zasluženo.

– Prvo što mogu da kažem jeste da čestitam momcima na onome štop su večeras pokazali. Bilo je tu karaktera, želje, volje i htjenja. Mislim da je ovo samo prvu poluvrijeme jer smo tako gledali na ovu utakmicu – rekao je selektor najboljih bh. rukometaša Bilal Šuman.

– Ove stvari koje su večeras bile dobre sigurno ćemo nastaviti raditi. One koje su bile manje dobro pokušat ćemo popraviti i da dočekamo Švicarsku u prepunom Mejdanu. Nadam se da ćemo pokazati istu želju i htjenje u Tuzli. Uz sve rečeno još jednom se želim zahvaliti igračima na večerašnjoj igri, ali i publici koja je stigla da nas bodri – dodao je Šuman.

Posljednji i odlučujući susret kvalifikacija za SP, odnosno za plasman u baraž, naši najbolji rukometaši igraju 13. januara u tuzlanskom Mejdanu.

Izjava selektora Bilala Šumana nakon fantastične pobjede protiv Švicarske! 🇧🇦

Posted by Rukometna reprezentacija BiH on Mittwoch, 10. Januar 2018

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Benjamin Burić ogorčen: U drugoligašu sam imao bolje uvjete nego u reprezentaciji

Benjamin Burić spada u red najkvalitetnijih svjetskih čuvara mreže u rukometu. U ovom je momentu, prema …

Close