sub. apr 4th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Stoilov: U Vardaru ću ostati do kraja, ali odnos prema nama je smiješan

1 min read

Rukometni klub Vardar proživljava svoje najteže trenutke u novijoj historiji. Nakon dvije titule evropskog prvaka, klub se na pola tekuće sezone doslovno raspada. Igrači nisu primili plate već šest mjeseci, a ekipu su već napustili neki rukometaši.

Dainis Krištopans već je potpisao za Füchse Berlin gdje će provesti ostatak sezone, dok je Pavel Atman odlučio da sezonu nastavi u Spartaku iz Moskve.

Danas se oglasio i kapiten ekipe Stojanče Stoilov koji je istakao da će u klubu ostati do kraja, ali da je odnos kluba prema njima smiješan. Igračima se niko nije obratio, a mi smo evropski prvaci.

“Ovo je haos. Mi smo evropski prvaci i niko nam ništa ne govori. Ostat ću do kraja, dat ćemo sve od sebe za ponos grada, ali jasno je da nas očekuje teška utakmica. Imamo problema sa igračkim kadrom, ali igrači su i dalje fokusirani. Voljeli bismo da navijači dođu i podrže nas, potrebna nam je pobjeda, a Motor je ozbiljna ekipa i dolazi sa jakom ambicijom za pobjedu. Mi smo i dalje aktuelni evropski prvak ” , rekao je Stojanče Stoilov.

Svijet Rukometa

Close