Home / Ostalo / Stav iz Republike Srpske jedinstven, klubovi, sudije i delegate neće učestvovati u aktivnostima RSBiH

Stav iz Republike Srpske jedinstven, klubovi, sudije i delegate neće učestvovati u aktivnostima RSBiH

Danas je u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske održan sastanak na kom su prisustvovali svi predstavnici klubova Premijer lige iz Republike Srpske, kao i članovi Upravnog odbora BiH iz Rukometnog saveza Republike Srpske, predsjednik udruženja rukometnih sudija i delegata iz Republike Srpske  kao i pomoćnik ministra sporta Republike Srpske Mario Đuran,  te su  jednoglasno donijeti stavovi po pitanju nove takmičarske sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice.

Predstavnici iz Republike Srpske traže hitnu sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine sa komesarima za Premijer lige BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, te odgađanje prvenstva Premijer lige u muškoj i ženskoj konkurenciji  dok se ne stvore svi tehnički uslovi , kao i dok se ne usvoje svi potrebni normativno pravni akti za početak liga u sezoni 2020/21. A to su:

  • Usvajanje jedinstvenih Propozicija takmičenja za PLM i PLŽ,
  • Usvajanje kalendara takmičenja,
  • Usvajanje lista sudija i delegata po pravilima i propisima koje su regulisane članom 52 Propozicija,
  • Novo žrijebanje u obje konkurencije,
  • Izrada zvaničnih adresara službenih lica( sudija i kontrolora) ,
  • Izdavanje svih licenci i pravovremenu objavu na sajtu saveza,
  • Obavezno poštovanje usvojenih mjera od strane UO RS BiH 24.08.2020. vezanih za epidemiju COVID-19,
  • Tražimo da se imena klubova iz Republike Srpske u zvaničnim dokumentima pišu ispravno.

Sve članice Rukometnog saveza Republike Srpske , učesnici Premijer lige u ženskoj konkurenciji , udruženje sudija i delegata neće učestvovati u samovoljnim odlukama komesara za žensku Premijer ligu, gospodina Zdenka Alpeze koju je zakazao da počne 26. Septembra bez gore navedenih uslova.

Takođe iz Republike Srpske povlače saglasnost za imenovanje vd generalnog sekretara gospodina Bekana koji kako tvrde uopšte nije u radnom odnosu u savezu BiH.

“Ne sporimo odluku UO RS BiH od 09.09.2019. ali javnost treba da zna da je ista odložena usvajanjem odluke 09.07.2020. godine o odigravanju baraža za popunu Premijer  lige u 2020/21. Takođe Rukometni savez Federacije nije uskladio nivoe takmičenja na način da se formira jedinstvena Prva liga Rukometnog saveza Federacije BiH,kao što postoji u Republici Srpskoj.” saopšteno je nakon sastanka održanog u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

UO RS FBiH: Najoštrije osuđujemo sve postupke pojedinaca iz RS Republike Srpske

Upravni odbor Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na svojoj sjedini održanoj danas, a nakon …

Close