Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Srđan Trivundža razočaran: Pojedinci koriste Borac za ličnu promociju

Srđan Trivundža razočaran: Pojedinci koriste Borac za ličnu promociju

Bivši kapiten Borac M:tela Srđan Trivundža razočaran je stanjem u pomenutom banjalučkom klubu.

Rukometaš koji je godinama sa puno uspjeha nosio dres “Velikana iz Gospodske” ističe da je situacija mnogo teža od one koja se prikazuje u javnosti, te da su vrata kluba zatvorena za sve bivše asove i one koji se razumiju u sport.

-Stanje u Borcu je najjednostavnije objasniti riječima da je suprotno onomekako ga predstavljaju rukovodioci. Možda i najgora po banjalučki rukomet je činjenica da su pojedini rukovodioci kluba javne nastupe u ime RK Borac shvatili kao priliku za sopstvenu promociju. Ne želim da vjerujem da ima i drugih razloga zbg kojih im prijaju rukovodeće funkcije kluba. Mladima su potrebni sportski idoli, a Borac je bio sigurno jedan od najuzornijh kolektiva u regiji. Danas su zvijezde Borca pojedini rukovodioci kluba, a ne sami sportisti što je velika sramota za grad i klub. Žao mi je što glas rukometnih velikana poput Zdravka Rađenovića nema nikakvu težinu – ističe Srđan Trivundža.

Bivši kapiten crveno-plavih ističe da uprava svakih šest mjeseci mijenja klupske ambicije i da nema baš čime da se pohvali za svog mandata.

Problem nije samo činjenica da se Borac poslije tri kola oprostio od titule već i to što u klubu nema jasne strategije šta se dugoročno želi.

– Izgubljeno učešće u SEHA ligi, istupanje iz evropskih kupova, igrači bez primanja, gomilanje dugova, igranje bez planova i rezultatskih ciljeva, funcionisanje bez sistema… samo su dio negativnih dešavanja u klubu. Da bi sve to prikrili pojedinci, kojima javni nastup dođe kao duševna hrana, spominju gradnju sportske dvorane u istoj rečenici u kojoj pozivaju donatore za “spas Borca” na donatorsku večeru. Apsurd! I upravo ta večera je pokazala šta bivši asovi i sportski radnici kao i prijatelji koje je klub godinama sticao misle o upravi – dodao je Trivundža.

Poslije ostajanja bez učešća u regionalnoj SEHA ligi iz kluba su isticali da je prioritet napad na “duplu krunu“ u BiH.

Međutim, nije napravljena ekipa sposobna da to ostvari pa su se ambicije opet promijenile nakon poraza na startu drugog dijela.

-Rukometnom klubu Borac nije potrebno podmlađivanje i stabilizacija svakih pola godine kako to ova uprava izjavljuje, prikrivajući loše rezultate svoga rada. Iz kluba su otjerani svi koji su nešto značili u rukometu u Banjaluci. Veliki broj rukometaša koji su igrali bez redovnih primanja su otjerani iz kluba, a koji to svojim igrama i ponašanjem nisu zaslužili. Otjeran je Igor Rađenović, jedan od najperspektivnijih mladih trenera iz Banjaluke. Dokazao se osvajanjem “duple krune”. Nakon njega otjeran je dekan Fakulteta fizičke kulture i sporta Borko Petrović, zatim igrači Ratko Nikolić, Mladen Bojinović i da ne nabrajam dalje. Rezultati i igrači su samo kolateralna šteta za ovu upravu. Ne želim da se ogriješim, a da ne spomenem da postoje i izuzeci bez čije bi podrške Borac danas bio ugašen. Prije svih tu mislim na predsjednika kluba Milana Radovića, te gradonačelnike Slobodana Gavranovića i Igora Radojičića. Međutim, sve ono što su oni uradili za klub ova uprava je uspjela da uništi, a njihove zasluge za opstanak Borca pripiše sebi – istakao je na kraju Trivundža.

Izvor: Srpskainfo.com

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Remi Borca i Konjuha u derbiju kola

Rukometaši Borca i Konjuha rezmizirali su večeras u Banja Luci u okviru 23. kola Premijer …

Close